Microsoft zaujíma, čo vám vo Windows Phone chýba

Oddelená hlasitosť vyzváňania a médií, chýbajúce notifikačné centrum alebo nevyhovujúca klávesnica. Na špeciálnej podstránke podpory môže verejnosť hlasovať a navrhovať nové vylepšenia.

Windows Phone 8 stále patrí k mladým operačným systémom, do ktorých sa chýbajúce funkcie dostávajú postupne s každou ďalšou aktualizáciou. Microsoft pre používateľov zriadil špeciálnu podstránku User Voice, kde má každý možnosť navrhnúť vývojárom systému to, čo mu v jeho WP smartfóne chýba. Jednotlivým tipom je možné pridávať hlasy a posúvať ich tým vyššie.

Stránka prekvapuje najmä komplexnosťou a počtom prispievateľov. Tipy sú rozdelené do takmer troch desiatok kategórií a napopulárnejšie majú cez 50-tisíc hlasov.

Podľa webu je najžiadanejšou funkciou, ktorá by sa mala objaviť v niektorej z ďalších aktualizácií, možnosť priradiť vlastné zvuky k príchodzím SMS správam a e-mailom. V súčasnosti je výber možný iba z niekoľkých nadefinovaných zvukov a vlastný tón možno priradiť iba k zvoneniu pri prichádzajúcich hovoroch.

Prečítajte si: Windows Phone 8 dostane aktualizáciu (12. 7. 2013)

Používatelia si žiadajú aj väčšiu otvorenosť samotného systému, prostredníctvom klasického prieskumníka. Možnosť prechádzania štruktúry adresárov je v súčasnosti pomerne obmedzená a napríklad PDF dokumenty používateľ v pamäti zariadenia nájde iba po inštalácii aplikácie, ktorá ich dokáže aj otvárať.

Neutíchajúcou témou je aj jednotné nastavenie hlasitosti pre vyzvánanie a zvuky hier, či nemožnosť natvrdo zavrieť aplikáciu z okna multitaskingu. Používatelia si žiadajú aj ukazovateľ zostávajúcej batérie v status bare, rýchly prístup k prepínačom (Wi-Fi, Bluetooth, GPS), alebo zámok rotácie displeja.

Väčšina z najžiadanejších návrhov obsahuje aj šablónovú odpoveď administrátorov Microsoftu, ktorá oznamuje, že nie každá funkcia sa bude môcť objaviť v ďalších verziách systému, avšak vývojársky tím návrhy určite dostane na stôl. Zarážajúci je však fakt, že niektoré z funkcií, ktoré sa podľa hlasovania zdajú ako kľúčové, sa zatiaľ vo Windows Phone neobjavili ani po takmer dvoch rokoch, hoci sa náročnosť ich zapracovania do systému zdá byť minimálna.

WP User Voiceobr: Microsoft

Návrhmi a hlasmi má na podstránke Windows Phone možnosť prispieť po registrácii e-mailovou adresou alebo Facebook či Google kontom každý. Ktorá z funkcií (nemusí pritom ísť o Windows Phone) vám chýba vo vašom smartfóne? Podeľte sa s nami v diskusii pod článkom.

Zdroj: windowsphone.uservoice.com

Diskusia k článku:

MoPed 16.08.2013 - 18:12

nadpis mal skor zniet ze MS to nezaujima ..lebo je to tak

Celá diskusia 1 príspevok