Nokia Siemens Networks už len v rukách Nokie

Nokia dokončila akvizíciu podielu Siemensu v spoločnosti Nokia Siemens Networks. V súlade s touto transakciou je meno Siemens vyradené z názvu spoločnosti. Nový názov je Nokia Solutions and Networks (NSN).

Akvizícia podielu Siemensu, oznámená 1. júla 2013, bola ukončená. Nokia o tom informovalo vo svojej tlačovej správe.

Odteraz sa budeme stretávať s novým názvom Nokia Solutions and Networks. Spoločnosť je plne vo vlastníctve Nokie.

NSM vidí v rebrandingu pokračovanie transformácie, zmena vo vlastníctve má priniesť stabilitu a transparentnosť.

Firma chce patriť aj naďalej k lídrom v sektore širokopásmového pripojenia. Generálny riaditeľ Rajeev Suri pokračuje vo svojej funkcii.

Nokia Solutions and Networks

Hospodárske výsledky Nokia Siemens Networks za druhý kvartál 2013 prekonali očakávania spoločnosti. Nokia Siemens Networks dosiahla ziskovosť piaty štvrťrok za sebou s rekordnou maržou 11,8 %. Čistý zisk však medzikvartálne poklesol o 1 % na 2,8 miliardy eur, v medziročnom porovnaní ide až o 17 % pokles.

Prečítajte si: Nokia prepustí 4 000 zamestnancov, budúcnosť Symbianu otázna (28. 4. 2011)

S dosiahnutými číslami Nokia nie je úplne spokojná a podľa agentúry Bloomberg vraj uvažuje v rámci pokračujúcej reštrukturalizácie o znížení 8 500 pracovných miest. Výrazné prepúšťanie oznámila Nokia v roku 2011 ako súčasť úsporných opatrení, ktoré mali znížiť náklady a zvýšiť konkurencieschopnosť na trhu.

Zdroj: press.nokia.com

Diskusia k článku:

AdoP 08.08.2013 - 20:39

Zmazať sa nedá, tento text, čo tu bol, sa po uprave zobrazil nižšie.

AdoP08.08.2013 - 20:49 Trvalý odkaz

Ďalší text. Všetko je v treťom.

AdoP08.08.2013 - 20:54 Trvalý odkaz

Keď Nokia išla na východ z Európy a nejde im to, navrhujem, aby nokia išla na mesiac. Tam budú lepšie zisky. Alebo jupiter. No. Alebo dať nový limit displejom. 32 milión farieb. Všetci sa držia nokia, keď začne s týmto, možno pôjde. Ale také veľké mobily, dokedy budú väčšie a väčšie? Znova prichádza minulosť. Na baterku pomaly treba kufor a na mobil kapsu.

Celá diskusia 3 príspevky