Sony SmartWatch 2: vodeodolné hodinky s NFC

Sony predstavilo prvé zariadenie SmartWatch odolné proti prachu a ošplechnutiu vodou, ktoré ponúka NFC technológiu. Umožňuje jednoduchý a pohodlný prístup k správam, hovorom, e-mailom či kalendáru a dá sa použiť aj ako diaľkový ovládač.

Sony SmartWatch 2 sú už treťou generáciou zariadení s dizajnom náramkových hodiniek. Novinka slúži na komunikáciu so smartfónom s operačným systémom Android. Funguje ako jeho druhá obrazovka a je vhodným doplnkom ku kompatibilným smartfónom s OS Android 4.0 a vyšším.

Prečítajte si: Sony SmartWatch: ďalšie hodinky ku Androidom (20. 4. 2012)

Párovanie prebieha jednoducho cez NFC technológiu. Keď zariadenie SmartWatch 2 nie je pripojené k telefónu, funguje ako samostatné digitálne hodinky. Môžete si prečítať už prijaté správy, pozrieť si čas, nastaviť alarm alebo zariadenie môžete použiť ako zdroj svetla pri hľadaní kľúčov.

SmartWatch 2 sú elegantné a zároveň odolné voči prachu a postriekaniu vodou. Výrobca upozorňuje, že hodinky nie sú určené na používanie v sprche, pri kúpaní, plávaní, potápaní, šnorchlovaní, práci vo vode alebo chytaní rýb.

Rozširujú nielen existujúce funkcie telefónu, ale fungujú aj ako multifunkčné hodinky, oznamovač či diaľkový ovládač telefónu v jednom. Kľúčovou výhodou je podpora Android aplikácií, pomocou ktorých si zariadenie dotvoríte podľa vlastných potrieb a predstáv.

S "chytrými hodinkami" môžete telefonovať, s použitím aplikácie Smart Camera zhotovovať na diaľku fotografie, čítať e-maily, používať lifestylové aplikácie alebo ovládať hudobný prehrávač telefónu.

Rozmery zariadenia sú 42 x 41 x 9 mm a hmotnosť vrátane silikónového remienka je 49 gramov. Dotykový LCD displej s 1,6-palcovou uhlopriečkou má mať dobrú čitateľnosť na slnku a disponuje rozlíšením 220 x 176 pixelov. Okrem NFC nájdeme i Bluetooth technológiu. Systém nie je lokalizovaný v slovenčine, medzi príbuznými jazykmi však nájdeme češtinu. Hodinky nabijete pomocou microUSB kábla. Výdrž bude závisieť od intenzity používania. Pri slabšej prevádzke udáva Sony výdrž do 5 - 6 dní, pri bežnej prevádzke maximálne 4 dni.

Sony SmartWatch 2 budú globálne k dispozícii od septembra tohto roka, cena zatiaľ nebola zverejnená.

Zdroj: sonymobile.com

Diskusia k článku:

rtg 25.06.2013 - 19:13

keby bolo ovladanie plne len hlasom, viem si to predstavit ako nahradu mobilu heh

suto12325.06.2013 - 19:41 Trvalý odkaz

Páčia sa mi.
Zaujalo ma rozlíšanie displeja, 176x220 bodov. To mali pred 6-7 rokmi telefóny, samezrejme, s väčšou uhlopriečkou...a teraz hodinky

Peter25.06.2013 - 20:05 Trvalý odkaz

uz viem co chcem na vianoce :)

nerd25.06.2013 - 23:36 Trvalý odkaz

stale to nicim neprekonava 2 roky stare motoactv od motoroly :)

Richard Hombauer26.06.2013 - 13:46 Trvalý odkaz

som veľmi zvedavý na cenu. už teraz nad ich kúpou začínam vážne uvažovať. len si dovtedy nesmiem kúpiť normálne hodinky, ktoré už pár týždňov hľadám. :)

Celá diskusia 13 príspevkov