LG Pocket Photo: bezdrôtová tlačiareň do vrecka

LG uviedlo na náš trh inteligentnú mobilnú tlačiareň, ktorá umožňuje rýchlu a kvalitnú bezdrôtovú tlač fotografií priamo zo smartfónov s operačným systémom Android alebo iOS.

S malou bezdrôtovou fototlačiarňou sme sa prvýkrát stretli na veľtrhu MWC 2013 v Barcelone, kde si kolegovia Richard a Matúš mohli osobne vyskúšať rýchlosť a funkčnosť zariadenia.

LG Pocket Photo patrí svojimi rozmermi 120 x 72 x 24 mm a hmotnosťou iba 215 gramov medzi najmenšie a najľahšie mobilné fototlačiarne na trhu. Fotografie majú praktický rozmer (5,1 x 7,6 cm) a ideálne sa hodia na súkromné i pracovné účely.

Pripojenie k tlačiarni zaisťuje bezplatná aplikácia Pocket Photo, ktorú nainštalujete do všetkých telefónov s operačným systémom Android alebo iOS. Súčasťou aplikácie je editácia zosnímanej fotografie, kde sa dajú ľahko vykonávať jednoduché úpravy snímok ako sú orezávanie a farbenie.

Možnosť opatriť tlačené fotografie QR kódmi prináša unikátny spôsob spojenia vašich snímok s on-line komunitou. QR kódy možno čítať pomocou akejkoľvek aplikácie pre skenovanie čiarových kódov.

Na jeden záber: LG Pocket Photo PD221

LG Pocket Photo podporuje technológie Bluetooth a Near Field Communication (NFC). Tlačiareň využíva technológiu bezatramentovej tlače značky Zink, ktorá pracuje na princípe využitia tepla na spustenie chemickej reakcie, ktorá spôsobuje zafarbenie papiera Zink 2.0. V porovnaní s konvenčnými spôsobmi tlače zachováva systém bezatramentovej tlače Zink dlhšiu kvalitu snímok a pôsobí proti ich rozmazaniu.

Na oficiálnom blogu LG UK výrobca informuje o dostupnosti v máji tohto roka za cenu 129,90 britských libier, čo je približne 153 eur. V slovenskom internetovom obchode je na objednávku dostupná za cenu 139 eur.

LG Pocket PhotoLG Pocket Photo

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu