Orange: nový program Šikovná voľba

Nový program od Orangeu prináša neobmedzené správy a víkendové volania vo vlastnej sieti a zvýhodnenú cenu volaní, ktorá sa po každých 15-tich prevolaných minútach znižuje až na 9 centov za minútu. (doplnené)

Program Šikovná voľba má byť, podľa operátora, šikovným riešením pre tých, čo chcú platiť len za to, čo prevolajú a navyše aj ušetriť. A to všetko bez viazanosti a mesačných poplatkov. Aktivácia bude možná od 22. apríla 2013.

Orange svojich zákazníkov za telefonovanie aj odmení. Zákazníci, ktorých spotreba s novým programom Šikovná voľba dosiahne v danom mesiaci aspoň 5 eur, získajú automaticky a bezplatne ako odmenu neobmedzené SMS aj MMS správy do siete Orange na celé ďalšie fakturačné obdobie.

Ak ich spotreba dosiahne 10 eur a viac, k neobmedzeným správam automaticky pribudnú aj bezplatné volania v sieti Orange počas víkendov a sviatkov. Neobmedzené správy a víkendové volania tak zákazníci získajú ako odmenu za to, že svoj program využívajú.

Šikovný spôsob, ako platiť menej za volania, doma aj do sveta

Cena za volania do ľubovoľnej siete v SR začína na 0,12 € za minútu a automaticky sa každých 15 prevolaných minút znižuje. Už po 15-tich prevolaných minútach platia zákazníci 0,11 € a po ďalších 15-tich minútach už len 0,10 € za minútu. Všetky hovory realizované po 45. minúte v danom fakturačnom období budú spoplatnené cenou iba 0,09 € za minútu hovoru.

So Šikovnou voľbou zaplatia zákazníci menej aj za telefonovanie do zahraničia. Nielen do celej Európskej únie, ale aj do USA a Kanady s ňou volajú za jednotných 0,12 € za minútu. Jednotnú cenu 0,06 € zaplatia aj za každú odoslanú SMS-ku bez ohľadu na to, či smeruje v rámci SR, do EÚ, USA alebo Kanady.

Šikovný spôsob ako nepreplatiť za dáta

So Šikovnou voľbou môžu odteraz zákazníci využívať dátové služby bez obáv, aj keď nemajú predplatený žiadny balíček dát. Vďaka inteligentnému mechanizmu spoplatňovania Šikovná voľba automaticky vyhodnocuje objem prenesených dát a s jeho nárastom rapídne znižuje ich cenu za 1 MB z 0,79 € až na 0,01 € za 1 MB dát. Zákazníci i keď nemajú aktivovaný dátový balíček, za svoju mesačnú dátovú spotrebu zaplatia najviac 15 €, čo zodpovedá 690 MB prenesených dát.

Pozn. redakcie: viac podrobností k dátam v novom programe aktuálne zisťujeme. Z tlačovej správy operátora nie je jasné presné odstupňovanie poplatku za presurfované dáta, ani prípadný strop prenesených dát či rýchlosť sťahovania. Rovnako nás zaujíma možnosť aktivovať si spolu s novým programom niektorý z aktuálnych internetových balíčkov do mobilu. Napríklad pri faktúre 5 € a vyššej by zákazníka s internetovým balíčkom Štart stálo 700 MB dát iba 6,99 €, čo je o vyše polovicu menej, než avizovaných 15 € za 690 MB. Po obdržaní odpovedí doplníme informácie do článku.

Doplnené 16:55 hod.

Klesajúca tarifa je znázornená v tabuľke:

Orange data

Po vyčerpaní objemu 690 MB dát operátor ďalšie prenosy stopne. Aktivácia niektorého z aktuálnych internetových balíčkov Orangeu nebudú možné.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

funboy19.04.2013 - 23:52 Trvalý odkaz

Jediný "Šikovný spôsob ako nepreplatiť za dáta"
v Orange je "Šikovná voľba" zakázať ich simply clever :-)

drobec20.04.2013 - 12:58 Trvalý odkaz

Opäť jedna ukážka schopnosti Orangeu zabaliť nezmysel do marketingovo ľúbivého názvu a vsugerovať ľuďom, že v súčte zaplatia viac, aby nabudúce mohli "ušetriť". Orange sa nezaprel. Opäť len pokus nenápadne obtiahnuť zákazníkov, ktorí nevedia počítať.

Vseved20.04.2013 - 14:10 Trvalý odkaz

690MB za 15E a potom stop. Fakt vyhodne oproti 2GB za 5E a potom zadarmo :)

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease20.04.2013 - 14:57 Trvalý odkaz

šikovná *o*otina..

Celá diskusia 6 príspevkov