Google Street View už aj na Slovensku

Google spustil službu Street View už aj na Slovensku. S Google Maps tak máte možnosť preskúmať ulice pomocou 360° panoramatických snímok a pozrieť si detaily vybraného miesta v reálnom zobrazení. Ako to funguje?

Tak sme sa dočkali aj u nás. Pred pol rokom ste mohli na slovenských cestách stretnúť zvláštne autá s logom Google a kamerou na streche. Ich úlohou bolo panoramatickými snímkami zmapovať vybrané lokality.

Pokrytie Slovenska je väčšie než by sme čakali. Na stretnutí s novinármi sme sa dozvedeli niekoľko zaujímavostí. Prvý plán bol nasnímať menší počet miest a obcí, no po prekvapivom záujme zo strany samospráv sa spoločnosť rozhodla pokryť takmer celé Slovensko. V budúcnosti plánuje pokryť aj turistické chodníky. Problémom je menší počet "snímacích batohov" lebo na takéto miesta sa automobil Google samozrejme nedostane.

Navigácia pre smartfóny použiteľná na Slovensku je len otázka času, konkrétny termín však Google zatiaľ nepozná.

Nasnímané sú len verejne prístupné priestranstvá, tváre ľudí či ŠPZ-tky automobilov boli "rozmazané". Je však možné dodatočne rozostrenie v prípade súkromných vecí, áut a domov odstrániť.

Zamestnanci Google problém so zverejnením svojich tvárí nemajú:

zamestnanci pred centrálouu Google

Pre použitie služby Street View stačí zadať do prehliadača adresu maps.google.com, kliknúť na žltého panáčika a preniesť ho na vami vybrané miesto.

Zobrazenie Street View na displeji smartfónu

miesto dnešného stretnutia s novinármi

Môžete si tak pozrieť pamiatky, zaujímavé budovy alebo sa vydať na virtuálnu prehliadku miesta, kam sa chcete vyberať na výlet. Službu využijete aj pri plánovaní trasy, pričom sa vám na trase zobrazia aj reálne križovatky. Využitie nájdu aj vlastníci webových stránok, ktorí si môžu na svoj web pridať napríklad odkaz "tu sídlime" a zákazník sa jedným klikom dostane na adresu obchodu, čo mu môže uľahčiť orientáciu v neznámom teréne.

Naša redakcia

Alebo len skúsiť nájsť seba, prípadne svojich známych na mapách Google. Našli sta sa?

Diskusia k článku:

Lenka Ivančíková01.11.2012 - 01:21 Trvalý odkaz

funguje. ako sme dali do clanku screen obrazovky? :-) nieco asi robis zle alebo si chces pozriet nepokrytu oblast.

Fizzy01.11.2012 - 02:47 Trvalý odkaz

super, nasiel som ocove auto :D
kde asi bude zasite moje....hmmm

Erik Lörinčík02.11.2012 - 12:01 Trvalý odkaz

Musel som preinštalovať Google Earth a zmeniť nastavenia.Cez mobil ide plynulo a cez pc seká.

TheComputerMan03.11.2012 - 16:53 Trvalý odkaz

všimli ste si, že kúsoček je tam aj z antarktidy? :D btw, tie fotky by sa mohli dat aspon zakazat..

Celá diskusia 5 príspevkov