HTC One X5: tabletofón s Full HD displejom?

Internetom opäť kolujú nové snímky chystaného smartfónu. Tentoraz má ísť o päťpalcový model z dielne HTC. Prezradil to vraj tweet na sociálnej sieti.

Vyzerá to, že aj HTC chystá svoj prvý tabletofón. Aj keď vraj zatiaľ mieri iba k americkému mobilnému operátorovi Verizon. Nebolo by to nič neočakávané, veď Samsung svoj model ponúka už dávno, dokonca predstavil aj jeho nástupcu, a zariadenie s viac než 5-palcovou uhlopriečkou má napríklad i Lenovo.

Novinka známa pod pracovným označením DLX sa má volať HTC One X5 alebo aj Droid Incredible X. Podľa číslice v názvu sa dá očakávať displej s päťpalcovou uhlopriečkou. Neoficiálne informácie hovoria dokonca o Full HD rozlíšení 1 920 x 1 080 bodov, ktoré sme očakávali aj na Galaxy Note II od Samsungu. Operačný systém Android by mal byť vo verzii 4.1 Jelly Bean a vo vnútri sa bude pravdepodobne nachádzať štvorjadrový procesor Qualcomm Snapdragon S4 s taktom 1,5 GHz.

Veľkosť operačnej pamäte by nemala byť menšia než 1 GB a vnútorná pamäť aspoň 16 GB. Sme zvedaví, či HTC opäť pôjde cestou bez podpory pre microSD karty alebo bude počúvať nespokojné hlasy zákazníkov a ponúkne aj slot na pamäťové karty. Zadný fotoaparát by mal dostať rozlíšenie 12-megapixelov a predná kamera dva megapixely. "Nadupané" zariadenie si žiada silnú batériu. Vstavaný akumulátor má disponovať kapacitou 2 500 mAh, konkurent Galaxy Note II má až 3000 mAh a je to pri používaní aj cítiť.

HTC One X5obr.: androidcommunity.com

Či sa sú údaje pravdivé a či sa tabletofón objaví aj na európskom trhu sa snáď dozvieme už čoskoro. HTC by tak mohlo v Európe konečne nasadiť konkurenta pre viackrát spomínaný Samsung Galaxy Note II.

Zdroj: androidcommunity.com

Diskusia k článku:

tomas1 10.10.2012 - 16:54

Bolo by dobre, keby htc s tymto modelom navstivil aj europu. Nechapen sice naco do 5" displeja cpat Full HD, ale dobre, htc evidentne vie co robi. No ale ta bateria, to je hroza. 2500 mAh je pre taketo smartfony naozaj uz malo ak to ma nieco vydrzat.

Celá diskusia 1 príspevok