Google Nexus 2013 - koncept bez SIM karty

Dizajnér Bob Freking predstavil svetu svoju víziu toho ako by podľa neho mal vyzerať ďalší telefón Google Nexus. Nechýba štvorjadro, veľký displej alebo 13-megapixelový fotoaparát. Na tele smartfónu sa však nenachádza slot na SIM kartu.

Ako by mal vyzerať smartfón budúcnosti podľa Boba Frekinga? Veľký 4,8-palcový AMOLED displej s rozlíšením 900 x 1 600 bodov by mal byť pokrytý odolnou vrstvou Gorilla Glass.

Zadná časť vyrobená z polykarbonátu má mať štyri farebné svetelné pásiky, ktoré sa rozsvietia v závislosti na druhu oznámenia.

Štvorjadrový procesor Nvidia Tegra 4 by mal byť taktovaný na 1,6 GHz. Na fotografovanie a nahrávanie videí nemá chýbať 13,1-megapixelová kamera.

Operačný systém Android je udávaný vo verzii 4.2 a batériu s kapacitou 3 000 mAh určite každý používateľ smartfónu uvíta.

Koncept s názvom Google Nexus 2013 má podporovať LTE sieť a využívať bezdrôtovú technológiu Google Wireless - telefonovanie a posielanie správ bez nutnosti používať SIM kartu operátora. Stačí iba dátový balík poskytovateľa Google, nič viac.

Cena za Google Nexus 2013 by mala byť 299 $ za neblokované zariadenie a 49 $ za telefón blokovaný na Google Wireless.

Úvahy o telefónoch bez potreby SIM kariet sa objavujú čoraz častejšie. Ani pre používateľov Apple zariadení nie je problém komunikovať medzi sebou len prostredníctvom dátového prenosu. SMS správy tu nahradili iMessage a hlasové hovory Face Time. Na internete sa už skôr objavili úvahy o telefóne od Apple, ktorý by nepotreboval služby mobilných operátorov, ale Apple sám by ponúkal bezdrôtovú komunikáciu. Mobilní operátori avizujú, že za posledné roky výrazne stúplo využívanie dátových služieb, možno sa časom hlas dostane celkom do úzadia.

Ako bude nakoniec vyzerať ďalší Google telefón ukáže budúcnosť. Páči sa vám koncept?

Za čitateľský tip ďakujeme Milanovi.

Zdroj: concept-phones.com

Diskusia k článku:

cimo19 06.08.2012 - 03:53

Ten dizajn je odporny, a to si ten chlap hovori dizajner???

Beginer06.08.2012 - 10:01 Trvalý odkaz

neviem ako ty ale mne sa páči...

Me_Gusta06.08.2012 - 11:55 Trvalý odkaz

Som rad ze ste sem dali moj tip :-) ohladom dizajnu to je podla mna originalny super dizajn! Google telefon/tablet som este nemal, ale ak bude cena ako u nexus 7, tak to bude boj :-D Len nech uz to neposeru ako u nexusu 7, pretoze ta pamat je zalostna. Ked si zoberem, ze ja mam 16GB pamat a mam uz len 3GB volne. A to tam mam len aplikacie :-)

Celá diskusia 32 príspevkov