Telekom: Magio TV si pozriete aj na mobile či tablete

Telekom spúšťa pre používateľov služby Magio TV pilotnú prevádzku s možnosťou sledovať živé vysielanie desiatich televíznych kanálov nielen na televízore v obývačke, ale aj na ďalších zariadeniach.

Svoj obľúbený seriál alebo film si prostredníctvom fixného resp. mobilného internetového pripojenia pozriete aj na počítači, notebooku, tablete alebo mobilnom telefóne.

Služba je spustená od 2. júla 2012. Medzi desať TV kanálov patrí Jednotka, Dvojka, TA3, TV Markíza, TV Doma, JOJ, JOJ Plus, Film Europe, Viasat Nature a TV Óčko.

Kvalita jednotlivých streamov je závislá od rýchlosti internetového pripojenia a pohybuje sa od 256 kbps pre mobilný internet až po 2,6 Mbps pre fixné pripojenie. Po vyladení služby postupne pribudnú rôzne interaktívne funkcie, na ktoré sú zákazníci Magio TV zvyknutí.

Pre využívanie služby je potrebné si aktivovať balíček Magio TV Go, priamo v službe Magio TV (Menu > Extra > Viac TV programov), telefonicky na 0800 123 456 alebo na predajnom mieste. Po aktivácii je možné sledovať vybrané TV kanály cez fixný alebo mobilný internet, resp. Wi-Fi, pričom služba funguje na mobilných telefónoch, tabletoch alebo počítačoch.

Vysielanie je možné sledovať aj paralelne na všetkých registrovaných zariadeniach (k jednej službe Magio TV je možné naraz pridať maximálne 3 zariadenia). Pre prihlásenie ďalšieho zariadenia je potrebné jedno odhlásiť.

Zákazník sa prihlasuje svojím účtom cez eSprievodcu na www.magio.tv. Pre sledovanie televízie môže využiť prístup z fixného internetu cez portál www.esprievodca.magio.tv alebo z mobilného internetu na m.magio.tv. Pre prístup z iPhone, iPad je dostupná natívna aplikácia v App Store. Nemá nechýbať ani aplikácia pre operačný systém Android v Google Play, ale zatiaľ sa tam nenachádza. Pravdepodobne probudne čoskoro.

Link na stiahnutie: itunes.apple.com

Funkčnosť služby na zariadeniach s iným operačným systémom ako je Android alebo iOS Telekom negarantuje.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Lenka Ivančíková02.07.2012 - 14:14 Trvalý odkaz

Pre toho, kto vyuziva sluzbu Magio TV v domacnosti ano. Je to doplnkova sluzba k standardnej sluzbe.

Profile picture for user palincak@gmail.com

Pali02.07.2012 - 16:25 Trvalý odkaz

ta aplikacia Magio TV je na app store uz davno....no doteraz a ani dnes nie je v nej nic zmenene na to aby som si tam mohol pozerat aktualny program...

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease02.07.2012 - 17:00 Trvalý odkaz

"Vysielanie bude dostupné na stránkach www.magio.tv cez technológiu Flash a na m.magio.tv pre mobilné zariadenia s Androidom alebo iOS (vždy po stiahnutí aplikácie). Služba bude stáť pre majiteľov samostatného Magia a základného Magia presne 98 centov, úvodné tri mesiace sú ale zadarmo (maximálne do polovice októbra). Pre vyššie Magio s internetom bude zadarmo nastálo."

zdroj: zive.sk

dolezite_upozornenie02.07.2012 - 19:05 Trvalý odkaz

Takze ja mam len MagioSat Komplet. Cize platit :-(

Celá diskusia 9 príspevkov