Samsung Galaxy S III naživo

Očakávaný nástupca modelu Galaxy S II so štvorjadrovým 1,4 GHz procesorom, OS Android 4.0, veľkým 4,8'' HD Super AMOLED displejom, 8 Mpix fotoaparátom s AF a LED bleskom, výbornou dátovou konektivitou a inovatívnymi funkciami.

Základné parametre:

OS: Android Android 4.0 Ice Cream Sandwich + Nature UX TouchWiz

procesor: štvorjadrový 1,4 GHz

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz + UMTS + HSPA

rozmery: 137 x 71 x 9 mm,

hmotnosť: 133 gramov

displej: Super AMOLED, dotykový (kapacitný), 16 mil. farieb, 720 x 1 280 b., uhlopriečka 4,8'' (122 mm)

fotoaparát: fotoaparát 8 Mpix, LED blesk, autofókus, nahrávanie Full HD videí (1 920 x 1 080 b. 30 fps)

predná kamera: 2 Mpix (HD video, 30 fps)

pamäť: pamäť 1 GB RAM + 16/32/64 GB ROM + microSD karta (do 64 GB),

globálny prenos dát: prenos GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA (do 21 Mbps), HSUPA (do 5,76 Mbps),

lokálny prenos dát: Bluetooth 4.0, microUSB (s funkciou MHL), prenos Wi-Fi (802.11 a/b/g/n), NFC, USB On-the-Go, DLNA,

hudba: hudba MP3 prehrávač, rádio FM rádio (s RDS), 3,5 mm jack, TV-Out,

ostatné: minimalizácia aplikácií, multitasking, prehliadač dokumentov, gps GPS, GLONASS, akcelerometer, informačná dióda,

batéria: Li-Ion batéria 2 100 mAh

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: 599 € / začiatok júna 2012

Neobsahuje/nepodporuje: xenónový blesk, HDMI,

Softvérová verzia testovaného telefónu: zatiaľ netestovaný

Obsah balenia: neznáme

Samsung dnes na tlačovej konferencii v Londýne predstavil nástupcu Samsungu Galaxy S II. Podľa očakávania ho pomenoval Galaxy S III. Dlho utajovaná novinka dizajnom veľmi nezaujala, aj keď ide o subjektívny dojem, no vnútro skrýva inovatívne funkcie, ktoré očaria mnohých používateľov.

Medzi hlavné hardvérové parametre patrí štvorjadrový procesor s taktom 1,4 GHz, 1 GB operačnej pamäte RAM a operačný systém Android 4.0. Vnútorná pamäť bude mať kapacitu 16 a 32 GB, neskôr pribudne aj 64 GB model. Poteší aj slot na microSD kartu do kapacity až 64 GB, s ktorou môže používateľ manipulovať aj bez nutnosti vybrať batériu. Tak ako veľká časť predstavovaných noviniek v poslednom čase, aj tento model podporuje iba microSIM karty. Veľký 4,8-palcový displej s technológiou Super AMOLED dostal rozlíšenie 720 x 1 280 bodov. V prednej stene sa nachádza aj informačná LED dióda a 2-megapixelová kamera s nahrávaním HD videa.

Na fotografovanie a nahrávanie videa vo Full HD rozlíšení nájdeme na zadnej strane 8-megapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním a prisvetľovacou diódou. Fotoaparát disponuje funkciou Best photo - výber najlepšej snímky zo sériového snímania, podobne ako má napr. HTC One X. Objektív, bohužiaľ, mierne vyčnieva zo zadnej steny. Počas záznamu videa môžete snímať fotografie, ako na HTC radu One.

Samsung Galaxy S III podporuje rýchlu dátovú sieť HSPA s prenosovou rýchlosťou až 21 Mbps, Wi-Fi, GPS, GLONASS, NFC, FM rádio (funguje iba s pripojenými slúchadlami), Bluetooth 4.0 a 3,5 mm jack. Poteší aj funkcia USB On-the-Go.

Novinka dokáže rozpoznať vašu tvár, hlas i pohyby, a dokonca na vás dokáže reagovať a prispôsobiť funkcie telefónu tak, aby ovládanie telefónu bolo pohodlné a intuitívne. Postará sa o to inovatívna funkcia Smart stay, ktorá rozpozná, ako telefón používate – napríklad či čítate elektronickú knihu alebo surfujete po internete. Predná kamera telefónu sleduje vaše oči a telefón automaticky ponechá jas displeja nestlmený, aby ste mohli pohodlne čítať.

Smartfón je vybavený aj funkciou pokročilého rozpoznávania hlasu S Voice, takže je schopný načúvať vašim povelom a reagovať na ne. Okrem toho, že funkcia S Voice umožňuje prostredníctvom hlasu vyhľadávať informácie a komunikovať s prístrojom, ponúka aj rozsiahle možnosti, ako telefón ovládať a zadávať mu pokyny. Keď sa na telefóne napríklad spustí budík, a vy by ste si radšej ešte chvíľočku pospali, stačí povedať "stíšiť". Funkciu S Voice môžete použiť aj na prehrávanie vašich obľúbených piesní, na zosilnenie alebo zoslabenie hlasitosti, odosielanie SMS správ a e-mailov, organizovanie vášho kalendára alebo na automatické aktivovanie fotoaparátu a zosnímanie fotografie.

Okrem toho, že Samsung Galaxy S III dokáže rozpoznať vašu tvár a hlas, rozpozná aj vaše pohyby, takže ich môžete použiť na ovládanie prístroja. Ak niekomu píšete správu a počas písania sa rozhodnete, že dotyčnému radšej zavoláte, stačí priložiť telefón k uchu a funkcia Direct call vytočí potrebné číslo. Vďaka funkcii Smart alert vás Galaxy S III zbaví starostí s kontrolou zmeškaných správ alebo hovorov. Keď telefón po nejakom čase nečinnosti vezmete do ruky, začne vibrovať, aby vás upozornil na všetko, čo ste zmeškali.

Nová funkcia S Beam, ktorú nový model ponúka, je zdokonalením technológie Android Beam a umožňuje odoslať film s veľkosťou 1 GB v priebehu troch minút jednoduchým priblížením k ďalšiemu telefónu Galaxy S III. Prenášať môžete napríklad aj hudbu. Vpriebehu troch sekúnd odošlete hudobný súbor s veľkosťou 10 MB, a to všetko bez nutnosti použitia Wi-Fi či mobilného signálu. Funkcia Buddy photo share umožňuje jednoducho a priamo z fotogalérie zdieľať fotografiu súčasne so všetkými priateľmi, ktorí sú na nej zachytení.

Pomocou funkcie AllShare Cast môžu používatelia bezdrôtovo pripojiť svoj smartfón k televízoru a okamžite preniesť obsah inteligentného telefónu na väčšiu obrazovku. Funkciu AllShare Play je možné tiež použiť k bezprostrednému zdieľaniu akýchkoľvek súborov medzi Galaxy S III a tabletom, PC a televízorom s podporou DLNA, a to bez ohľadu na vzdialenosť medzi prístrojmi. AllShare Play tiež zahŕňa funkciu Group Cast, ktorá umožňuje zdieľať bezdrôtovo obsah na obrazovke s niekoľkými priateľmi na rovnakej sieti Wi-Fi – môžete vkladať komentáre a zakresľovať zmeny, čím na svojom prístroji dosiahnete zdieľanie v reálnom čase.

Nový Samsung prináša funkciu Pop up play, ktorá vám umožní kdekoľvek na obrazovke prehrávať video a zároveň spúšťať iné úlohy, čím pri kontrole nových e-mailov alebo pri surfovaní po internete odstraňuje nutnosť zatvárať a opäť spúšťať video. Novinka bude podporovať aj bezdrôtové nabíjanie.

Pri uvedení na trh bude prístroj k dispozícii v odtieňoch Pebble Blue a Marble White, neskôr predstaví Samsung pestrú paletu ďalších farebných prevedení. Samsung GALAXY S III bude k dispozícii od konca mája v Európe, potom sa začne predávať aj na ďalších svetových trhoch. Na Slovensku bude Samsung GALAXY S III v predaji od 4. júna za cenu 599 €.

Živé fotografie priamo z Londýna:

fotkafotkafotkafotkafotkafotkafotkafotkafotkafotkafotkafotkafotkafotkafotkafotkafotkafotkafotkafotkafotkafotkafotkafotkafotkafotkafotkafotkafotkafotkafotkafotkafotkafotkafotkafotkafotka

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 04.05.2012 - 01:14

hmm tie nove funkcie prinášajú celkom slušnú pridanú hodnotu oproti iným výrobcom. tomuto akosi nerozumiem: S Beam.."všetko bez nutnosti použitia Wi-Fi či mobilného signálu" :) niektore "features" su graficky znazornené na tejto stránke: http://www.samsung.com/global/galaxys3/index.html

People04.05.2012 - 01:19 Trvalý odkaz

Musim povedat, ze v bielom provedeni sa mi paci a to je asi tak vsetko. Uz SII sa mi zdala velka a oni to, este zvacsia. Kupujem/Nekupujem? Urcite nekupujem.

Adrian04.05.2012 - 01:26 Trvalý odkaz

ta SII co mam je ovela krajsia a stylovejsia neviem co ma kazdy z tou baterkou mne drzi super tie nove funkcie su sice pekne ale kolko ludi bude mat S III aby ste si ich mohli opriet o seba a posielat data. Pamet nic nove 16+64 mam aj teraz v SII procak ma trochu lepsi jedine co by som z noviniek bral je to prehravanie videa na popredi ked mas zapnute aj ine aplikacie ale to je softwarova zalezitost

m33ro04.05.2012 - 08:47 Trvalý odkaz

Vzhľadovo škaredý stroj, galaxy SII je krajší. Jediné plus je skvelá HW výbava, tak sa mi to páči, aj keď neviem, ktoré aplikácie androidu dokážu využívať 4 jadrá. A keď už som pri androide, to je ďalší kameň úrazu. Je to subjektívny názor, ale uvítal by som tam WP7.5 Android vyzerá veľmi rozhádzano a čo sa týka javy, moc sa mi nepozdáva.

ivica04.05.2012 - 12:02 Trvalý odkaz

Myslím si, že dizajn je OK, veľkosť displeja tiež. Technické parametre sú zaujímavé. Som zvedavá ako sa prejaví u užívateľov, veď aj vlajkové lode Sony a HTC v reále prejavili dosť nedostatkov. p.s.: prehlásiť, že Samsung Galaxy II je krajší, to je zvrátenosť!

Celá diskusia 24 príspevkov