Nokia Lumia 610 dostala NFC čip

Nokia dnes informovala o novej verzii cenovo dostupného smartfónu s operačným systémom Windows Phone Nokia Lumia 610. Model dostal podporu technológie NFC a bol certifikovaný pre bezkontaktné platby.

Používatelia tak budú môcť využívať všetky výhody, ktoré táto technológia ponúka.

Nokia Lumia 610 bola predstavená na MWC 2012 v Barcelone a zaujme skôr menej náročných používateľov. Slabšiu hardvérovú výbavu má kompenzovať prijateľná cena okolo 227 €.

Základné info: Nokia Lumia 610 (27. 2. 2012)

Procesor je taktovaný na 800 MHz a operačná pamäť má iba 256 MB. Pri operačnom systéme Windows Phone 7.5 to nie je tak extrémne málo, ako sa na prvý pohľad zdá. Vnútorná 8 GB pamäť nepodporuje rozšírenie pamäťovými kartami.

S 5-megapixelovým fotoaparátom zhotovíte videá iba vo VGA rozlíšení rýchlosťou 30 snímok za sekundu. Nechýba prisvetľovacia dióda, ani automatické zaostrovanie. Na internet sa pripojíte cez dáta operátora maximálnou rýchlosťou 7,2 Mbps alebo cez Wi-Fi pripojenie. Vo výbave nájdeme Bluetooth 2.1, GPS, FM rádio s RDS a 3,5 mm jack. Súčasťou Nokie Lumia 610 je navigačný softvér Nokia Drive pre on-line alebo off-line hlasovú navigáciu, nechýba ani podpora Xbox Live.

Novinka bude k dispozícii v treťom štvrťroku 2012 a objaví sa i v ponuke mobilného operátora Orange. Je preto pravdepodobné, že ju neskôr nájdeme medzi akciovými zariadeniami aj u toho nášho slovenského.

Zdroj: press.nokia.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu