Nová platforma Open Web Devices na báze HTML5

Zabudnite na Android, iOS, Windows Phone. Operátori chcú jednoduchý, rýchly a lacný OS pre smartfóny. Telefónica ho vytvorila v spolupráci s Mozillou. Prinášame vám unikátne fotografie prototypu smartfónu s OS na báze HTML5!

Všetko je zatiaľ v štádiu prototypov, ale jeden taký mobil sme už mali v rukách na MWC 2012 v Barcelone. Lacný smartfón, presnejšie zariadenie s otvoreným webovým prostredím, ktoré vzniklo v spolupráci firiem Telefónica a Mozilla. Celý operačný systém je prakticky internetový prehliadač s niekoľkými aplikáciami, ktoré poznáte aj z bežných internetových prehliadačov v počítači. Takto môžeme vďaka HTML5 naprogramovať aplikácie pre hovory, kalendár, správy, e-mailový klient, atď. Fotoaparát na prototype nefungoval, ani multitasking, ale všetkého sa dočkáme.

HTML5 sa tak stane v roku 2012 ďalším stabilným ekosystémom pre smartfóny zameraným najmä na čo najnižšiu cenu. Riaditeľ spoločnosti Telefónica, Carlos Domingo, neskrýval nadšenie z novej platformy určenej lacným smartfónom.

Cestu a pobyt redaktorov v Barcelone hradili O2 a Orange. Ďakujeme.

Open Web Device - prototypOpen Web Device - prototypOpen Web Device - prototypOpen Web Device - prototypOpen Web Device - prototypOpen Web Device - prototypOpen Web Device - prototypOpen Web Device - prototypOpen Web Device - prototypOpen Web Device - prototypOpen Web Device - prototypOpen Web Device - prototypOpen Web Device - prototypOpen Web Device - prototypOpen Web Device - prototypOpen Web Device - prototyp

Diskusia k článku:

DJ Pepe 02.03.2012 - 20:34

misunderstood,to ako keď budem v oblasti pokrytia Edge bude lagovať,a keď povedzme Lte tak mašina?

Profile picture for user bcrs@azet.sk

RoSta05.03.2012 - 09:37 Trvalý odkaz

A keď budeš v lietadle, tak ho už ani nezapneš...
:-D

To že je na báze html, neznamená, že používa k prevádzke nejaký vzdialený server na internete...

Celá diskusia 2 príspevky