LG Optimus 4X HD: štvorjadro a HD displej

Aj dnes má LG pre nás niečo nové. Firma na MWC 2012 predstaví svoj prvý smartfón so štvorjadrovým procesorom NVIDIA Tegra 3 pod názvom LG Optimus 4X HD.

Pred rokom uviedla spoločnosť na trh prvý mobilný telefón s dvojjadrovým procesorom LG Optimus 2X, teraz uvádza nový prelomový model, ktorý bude silným súperom pre high-endové smartfóny ostatných výrobcov.

LG Optimus 4X HD ponúkne okrem štvorjadrového 1,5 GHz procesora aj veľký 4,7-palcový displej s technológiou True HD IPS a rozlíšením 1 280 x 720 bodov.

Operačná pamäť RAM bude mať kapacitu 1 GB, vnútorná pamäť telefónu 16 GB. O podpore pamäťových kariet sa výrobca nezmieňuje. Smartfón bude mať dve kamery: zadnú 8-megapixelovú s LED bleskom a automatickým zaostrovaním a prednú s rozlíšením 1,3 Mpix určenú na videohovory.

Operačný systém Android má byť už pri uvedení smartfónu na trh vo verzii Ice Cream Sandwich. Batéria s kapacitou 2 150 mAh je pre takéto zariadenie nutnosťou. Potešil by aj silnejší akumulátor. Hrúbka telefónu bude iba 9 mm.

LG Optimus 4X HD

Viac informácií o novinke sa dozvieme na budúci týždeň.

Zdroj: lgnewsroom.com

Diskusia k článku:

Martin 23.02.2012 - 12:59

co furt mate s tymi stvojjadrami omg. Sak uz dvojjadro je na mobil vela. Ako pochopim ked je to tablet, ze stvorjjadrovy ok ale mobil to je podla mna uplne zbytocne

Pavol Pavučko23.02.2012 - 15:51 Trvalý odkaz

no to mas pravdu len to zvysi spotrebu baterie :( ale ved sa zblaznili ved ja na notebooku mam 2 jadra a do mobila trepat 4 jadra to je aky zmysel?

Celá diskusia 3 príspevky