Panasonic Eluga

Štýlový vodeodolný smartfón s tenkým telom, OS Android 2.3 Gingerbread, 4,3'' qHD displejom, 8 Mpix fotoaparátom s AF no bez LED blesku, priemernou výbavou a slabšou batériou.

Základné parametre:

konštrukcia: pevná s dotykovým displejom

OS: Android Android 2.3.5 Gingerbread (aktualizácia na Android 4.0 v júni 2012)

procesor: dvojjadrový 1 GHz TI OMAP 4430

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz + UMTS + HSPA+

rozmery: 123 x 62 x 8 mm,

hmotnosť: 103 gramov

displej: OLED, 540 x 960 b., dotykový (kapacitný), 16 mil. farieb, uhlopriečka 4,3'' (109 mm)

fotoaparát: fotoaparát 8 Mpix, autofókus, nahrávanie videí,

predná kamera: pravdepodobne nie

pamäť: pamäť 1 GB RAM + 8 GB ROM

globálny prenos dát: prenos GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA (do 21,1 Mbps), HSUPA (do 5,76 Mbps),

lokálny prenos dát: Bluetooth 2.1, microUSB, prenos Wi-Fi (802.11 b/g/n), DLNA,

hudba: hudba MP3 prehrávač, 3,5 mm jack, TV-Out, NFC,

ostatné: minimalizácia aplikácií, multitasking, prehliadač dokumentov, gps GPS, akcelerometer, IP57, micro SIM, podpora DivX,

batéria: Li-Ion batéria 1 150 mAh

výdrž: do 4 h hovoru / do 300 h pohotovosti

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: neuvedená / apríl 2012

Neobsahuje/nepodporuje: xenónový blesk, LED blesk, pamäťové karty, FM rádio,

Softvérová verzia testovaného telefónu: zatiaľ netestovaný

Obsah balenia: mobil, nabíjačka, microUSB kábel, slúchadlá, dokumenty, IC Tag Card,

Smartfón Panasonic Eluga bol prvýkrát verejnosti predstavený ako prototyp v decembri minulého roka. Teraz pred barcelonskou výstavou MWC 2012 zverejnil výrobca aj špecifikácie produktu spolu s oficiálnymi fotografiami. Európu chce firma použiť ako odrazový mostík pre expandovanie na svetovom trhu.

Hlavným ťahákom smartfónu má byť štýlový dizajn, tenké telo, operačný systém a odolnosť proti vode, prachu a nečistotám spĺňajúca normu IP57. Pod vodou by mal vydržať bez poškodenia do hĺbky 1,5 m až 30 minút. Veľký 4,3-palcový OLED displej má jemné rozlíšenie 540 x 960 bodov. Srdcom smartfónu je dvojjadrový 1 GHz procesor a operačný systém Android, zatiaľ vo verzii 2.3 Gingerbrad. Výrobca sľubuje aktualizáciu na novšiu platformu Ice Cream Sandwich v júni tohto roka.

Operačná pamäť RAM s kapacitou 1 GB by mala stačiť na bezproblémový chod aplikácií. Vnútorná 8 GB pamäť sa nebude dať rozšíriť pomocou pamäťových kariet. Škoda. Snímky a videá zhotovíte 8-megapixelovým fotoaparátom s automatickým zaostrovaním, zamrzí absencia prisvetľovacej diódy. Na pripojenie do internetu môžete využiť technológiu HSPA+ s rýchlosťou sťahovania dát až 21,1 Mbps.

Medzi špecifikáciami nechýba podpora Wi-Fi, Bluetooth 2.1, GPS, DLNA, 3,5 mm jack ani NFC. Táto technológia bude užitočná aj v spojení s dodávanými IC Tag Card, pomocou ktorých si bez problémov jednoduchým dotykom zmeníte personalizovaný profil v telefóne. Rovnakú službu pomocou samolepiek ponúka aj LG pre model LG Optimus LTE Tag. Ako prvý však s týmto nápadom prišiel Sony Ericsson.

Slabou stránkou Panasonicu Eluga bude pravdepodobne výdrž. Batéria s kapacitou 1 150 mAh má podľa údajov výrobcu vydržať štyri hodiny hovoru alebo 300 hodín v pohotovostnom režime. Čo je pre smartfón s tak veľkým displejom naozaj málo. Reálna výdrž môže byť v závislosti od používania ešte nižšia. Častému nabíjaniu sa tak majiteľ tohto telefónu asi nevyhne. Je to daň za telo štíhle iba osem milimetrov. Poteší však hmotnosť iba 103 gramov.

Panasonic Eluga má byť dostupný v Európe od apríla tohto roku v dvoch farebných verziách - čiernej a striebornej. Cena bude upresnená pri uvedení na trh.

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 21.02.2012 - 18:41

Na "úvod" slušný kúsok. Len u mňa diskvalifikacia za LED blesk, pamäťové karty a FM rádio :(

Celá diskusia 2 príspevky