O2: biometrický podpis zníži tlač dokumentov

O2 prináša na predajne ako prvý operátor na Slovensku biometrický podpis. Týmto krokom chce zvýšiť bezpečnosť dokumentov, rýchlosť obsluhy a šetriť lesy znížením tlače. Nová technológia navyše zvyšuje ochranu pred zneužitím dát.

Súčasťou každého elektronického dokumentu sú parametre podpisu, ktoré sú pre danú osobu jedinečné. Používané pero a podložka totiž snímajú až dvanásť iných vlastností podpisu, ako je napríklad sklon, tlak a rýchlosť.

biometrický podpis

Biometrický podpis je forma elektronického podpisu, pričom hlavným rozdielom oproti štandardnému elektronickému podpisu je zber biometrických dát. Úžitkom tejto technológie je ochrana samotného zákazníka a zníženie nákladov na kolobeh dokumentov pri prenesení z papierovej do elektronickej formy.

biometricky podpisnasnímaný podpis na dokumente

Pri podpisovaní zákazníka na špeciálnu podložku sa podpis okamžite prenáša na obrazovku monitora. Zákazník má na výber, či chce podpísaný dokument vytlačiť alebo poslať na svoju e-mailovú adresu, nechýba ani možnosť zašifrovania.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Ivan Vojtek 16.02.2012 - 21:19

No neviem či je to práve najlepší krok. Mne sa už viackrát stalo, že som sa musel viackrát podpísať a dokonca mi ukázali aj podpisový vzor, aby sa to trochu podobalo

Celá diskusia 1 príspevok