Marketplace má vyše 60 000 aplikácií

Ponuka aplikácií v Marketplace každým dňom rýchlym tempom narastá. Podľa údajov stránky AAWP (All About Windows Phone) nájdu používatelia v obchode s aplikáciami už viac než 60-tisíc aplikácií. Tie pribúdajú posledný mesiac rýchlosťou priemerne 400 aplikácií za deň.

Koncom novembra 2011 sme vás informovali o štyroch desiatkách tisíc aplikácií v Marketplace a prednedávnom obchod slávil prvých 50 000. Uplynulo iba dvadsaťpäť dní a v Marketplace ich je o ďalších desaťtisíc viac. K 22. januáru 2012 sa ich v obchode nachádzalo 61 479. Predchádzajúci nárast o desaťtisíc (zo štyridsať na päťdesiattisíc) trval štyridsať dní.

Popularita platformy Windows Phone medzi vývojármi i zákazníkmi narastá. Zásluhu má na tom hlavne Nokia a jej nové smartfóny Lumia 710, , Lumia 800 a Lumia 900. Tá je zatiaľ exkluzívne v ponuke amerického operátora AT&T. V polovici tohto roka by sa podľa odhadov mohla objaviť aj v Európe.

Systém Windows Phone je rýchly, stabilný a hardvérovo menej náročný než napr. Android. Spolu s pribúdajúcími používateľmi zariadení rastie aj počet aplikácií. No, tak ako všade, aj v Marketplace nájdete nielen užitočný, ale aj takmer nepoužiteľný softvér. Pomôcť v orientácii môže aj hodnotenie používateľmi.

Zdroj: allaboutwindowsphone.com

Diskusia k článku:

Takedown360S 24.01.2012 - 07:51

WP7 je hardvérovo menej náročný? Taký Android beží aj na "varnej kanvici" od číňanov. Je podstatne vyladenejší ako Android, aj na úkor obmedzení ktoré obsahuje.

Celá diskusia 1 príspevok