iPhone: Tatra banka - internet banking v mobile (aktualizované)

Pôvodná správa:

Po bankovej aplikácii Erste Groupe od Slovenskej Sporiteľni prichádza s vlastnou aplikáciou aj Tatra banka. Tá je však oveľa použiteľnejšia, nakoľko sa jedná o plnohodnotný internet banking v mobile. Aplikácia je nenáročná a ponúka všetky potrebné funkcie. Pri prvom spustení je nutné zadať prihlasovacie údaje - váš PID kód a heslo k internet bankingu. Následne vás aplikácia vyzve na zadanie kódu vygenerovaného čítačkou kariet. Po prvom úspešnom prihlásení vám mobil ponúkne možnosť vytvoriť prihlasovacie heslo, ktoré bude slúžiť na vašu autorizáciu pri ďalších prihláseniach. Vďaka nemu tak nebudete musieť so sebou nosiť čítačku kariet.

fotkafotka

iPhone aplikácia Tatra banka sa skladá z piatich základných obrazoviek - Domov, Účty, Kreditka, Správy a Platba. Na domácej obrazovke máte zobrazený aktuálny zostatok na vašich účtoch, prístup ku kreditke, správam zoznamom pobočiek a bankomatov a aktuálny kurzový lístok. Pri vyhľadávaní bankomatov a pobočiek vám po zadaní typu (bankomat, pobočka, centrála, centrum bývania, apod.) a mesta zobrazí mapu a kontakt na vybranú položku. V sekcii Účty môžete kontrolovať aktuálny zostatok, históriu pohybov na účte či platby čakajúce na spracovanie. Úloha sekcií Kreditka a Správy je všetkým jasná. Posledná položka s názvom Platba slúži na posielanie peňazí z vašich účtov, pričom máte prístup aj k uloženým kontaktom.

fotkafotkafotka

iPhone aplikácia Tatra banka by sa mala v AppStore objaviť počas najbližších dní, hneď po schválení zo strany Applu. Aplikácia bude samozrejme dostupná bezplatne. Časom by sa mala objaviť aj pre zariadenia s Androidom.

Aktualizované, 21. októbra 2010:

Aplikácia Tatra banka je už dostupná na AppStore. Nájdete ju pomocou vyhľadávača alebo v sekcii TOP 25. Finálna verzia aplikácie sa od nami testovanej verzie nelíši.

Bankovú aplikáciu ponúka aj Slovenská Sporiteľňa. Tá však plní len informačný účel, plnohodnotný internet banking neponúka.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu