Do Google Máp a Vyhľadávania príde režim Inkognito

Google Search a Maps dostanú možnosť súkromného používania. Počas neho nebudú aplikácie ukladať vaše dáta. Novinka príde na Android v najbližšej dobe.

Režim Inkognito je funkcia známa najmä z webových prehliadačov. Spustíte ho vtedy, ak chcete prezerať web bez toho, aby sa ukladala vaša história či iné používateľské dáta. I

de už o zaužívaný štandard, ktorý nájdete na desktopoch a mobiloch. Po novom sa Inkognito dostane aj do Máp a Vyhľadávania.

Google demonštroval novú funkciu na svojom I/O keynote. Zobrazí sa vám po tom, čo ťuknete na ikonu svojho profilu, kde nájdete možnosť inkognito. Akonáhle ju vyberiete, v mapách uvidíte tmavý diagonálny prúžok a aplikácia by mala prestať ukladať vaše súkromné údaje. Podobný princíp spustenia dostane aj Google Vyhľadávanie.

Príchod režimu Inkognito zatiaľ nemá konkrétny dátum. Okrem neho však Google posilní ochranu osobných údajov aj pomocou možnosti automatického vymazania. Používatelia si budú môcť nastaviť, ako dlho a či vôbec má Google uchovávať ich súkromné dáta na serveroch.

Zdroj: Google Blog

Diskusia k článku:

Začať diskusiu