Samsung Galaxy Fold sa začne predávať neskôr. Výrobca reaguje na problémy

Plánovaný štart predaja 26. apríla sa ruší. Nový bude ohlásený v priebehu nadchádzajúcich týždňov. Samsung dovtedy posilní ochranu skladacieho displeja.

Pred pár dňami sme vás v článku Skladací Samsung Galaxy Fold má problémy. Obrazovka zatiaľ veľa nevydrží informovali, že niekoľko vzoriek očakávaného revolučného smatfónu rozdaných novinárom a YouTuberom na testy skončilo s poškodeným displejom.

Ukázalo sa, že skladaciu obrazovku nemôže chrániť štandardné sklo, ktoré by pochopiteľne nebolo možné preložiť na polovicu. Výrobca ho nahradil pružnejšou ochrannou fóliou. Viacero novinárov si však neuvedomilo, že jej odstránenie veľmi rýchlo povedie k poškodeniu samotného zobrazovacieho panelu. Na vine je podľa všetkého aj výrobca, ktorý prisľúbil, že predajné vzorky v obchodoch ponesú jasné upozornenie o tom, že fólia na Galaxy Fold musí zostať nalepená.

Samsung každopádne poškodené novinárske modely odoslal naspäť na dôkladnú expertízu a rozhodol, že oficiálny štart predaja Galaxy Fold odloží z 26. apríla na neurčito. Nový dátum by mal byť zverejnený v najbližších týždňoch.

foto: TheVerge.com

Oficiálne stanovisko Samsungu uvádza, že problémy mohli byť spojené s nárazmi na hornú alebo dolnú časť zlomu displeja. Pod panel sa tiež mohli dostať nečistoty, čo zrejme spôsobilo problémy v redakcii The Verge, ktorá údajne fóliu neodlepila. The Verge použilo modelovaciu hlinu pre udržanie polohy smartfónu pri jeho fotografovaní.

Výrobca píše, že do posunutého štartu predaja ochranu displeja zvýši. Galaxy Fold mal stáť 2000 eur.

Nie je to prvýkrát, čo majú smartfóny Samsungu výrobné problémy. Model Galaxy Note 7 bol kvôli problémom s explodujúcimi batériami prakticky úplne zrušený a nakoniec sa objavil len na niektorých trhoch. Apple sa zas potýkal s ohýbajúcimi sa iPhonami 6 a 6 Plus.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu