Lenovo K6 Enjoy: až 128 GB pamäť a trojitý fotoaparát

Novinka od Lenova ponúka na domácom trhu cenovku menej než dvesto eur a veľmi slušnú výbavu. Širokouhlý fotoaparát ale nečakajte, k hlavnému budete mať k dispozícii len teleobjektív a senzor na rozostrenie pozadia.

Séria K od Lenova sa kedysi objavovala aj v našich obchodoch, no s príchodom smartfónov Motorola výrobca ostatné rady (K a P) prestal na Slovensku ponúkať. Ani novinka Lenovo K6 Enjoy sa u nás pravdepodobne oficiálne neukáže, čo je vzhľadom na výbavu a cenu škoda.

V elegantnej konštrukcii s 3D efektom pri dopade svetla sa ukrýva čipset Helio P22, 4 GB operačná pamäť RAM a 64 GB alebo 128 GB úložisko rozšíriteľné microSD kartami. Výrobca použil hybridný slot. Operačný systém Android beží vo verzii 9 Pie.

Prednú stranu vypĺňa 6,22-palcová obrazovka s malým kvapkovitým výrezom na prednú 8 Mpix kameru. Menej náročným používateľom zrejme HD+ rozlíšenie (720 x 1520 b.) displeja bude stačiť.

To najzaujímavejšie vidno na zadnej strane. Hlavný 12 Mpix fotoaparát s clonovým číslom f/2.0 a PDAF zaostrovaním dopĺňa 8 Mpix teleobjektív s dvojnásobným priblížením a 5 Mpix snímač, ktorý má za úlohu snímanie hĺbky ostrosti. Zabezpečí tzv. bokeh efekt.

Nechýba čítačka odtlačkov, LTE (bez 800 MHz frekvencie), 3,5 mm jack, Bluetooth 5.0 ani USB-C konektor, cez ktorý nabijete 3300 mAh batériu.

Odporúčaná cena 64 GB verzie je na domácom čínskom trhu stanovená na 1398 CNY, v prepočte približne 189 eur. V európskych obchodoch by bola cena navýšená o DPH, dovozné a ďalšie poplatky. Na výber je modrý a čierny variant.

Zdroj: nadpis

Diskusia k článku:

Začať diskusiu