Na jeden záber: Sony Xperia 10

Smartfón strednej triedy zaujme už na prvý pohľad výrazne natiahnutým displejom s pomerom strán 21:9. Všetko podstatné o šesťpalcovom androide sa dozviete z redakčného videa.

Na tohtoročnom MWC v Barcelone Sony ukázalo nový rad smartfónov s netradičným pomerom strán 21:9. Napriek šesťpalcovej uhlopriečke sa Sony Xperia 10 vďaka štíhlej konštrukcii drží v ruke veľmi pohodlne. Istote pri držaní napomáha aj matná konštrukcia.

Na ľahšie ovládanie vysokého displeja a prístup k najčastejšie používaným aplikáciám môžete využiť bočný panel so skratkami. Vyvoláte ho dvojitým poklopaním po lište umiestnenej na boku obrazovky.

Čítačka odtlačkov sa vrátila do pravej bočnej steny, na zabezpečenie zariadenia však môžete použiť aj rozpoznávanie tváre. Ako už napísal kolega Matej v recenzii s názvom Sony Xperia 10 - úzky, užší, najužší, odomykanie tvárou funguje rýchlo, hoci je skryté hlbšie v Nastaveniach.

Full HD+ rozlíšenie displeja je v tejto cenovej kategórii už samozrejmosťou, no iba 3 GB kapacita RAM zamrzí. Takisto nás veľmi nepresvedčila kvalita fotoaparátov. Menej náročným používateľom ale zrejme bude stačiť. Vlastný názor si môžete vytvoriť po zhliadnutí skúšobných fotografií a videí v našom článku Takto fotí Sony Xperia 10. Podrobnosti o hardvérovej výbave nájdete v tradičnom základnom infe.

Videorecenzia

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu