Samsung má pripravovať aj menšiu verziu Galaxy Note 10

Výrobca chce podľa kórejských zdrojov nadviazať na menší Galaxy S10e. Bolo by to prvýkrát, kedy by séria Note dostala viac než jeden model. Hovorí sa o 6,4-palcovom displeji a novom dizajne bez fyzických tlačidiel.

Samsung už nejaký čas pripravuje svoj nový top model Galaxy Note 10. Internet sa postupne plní rôznymi únikmi a špekuláciami. Kórejské zdroje najnovšie prišli s tým, že výrobca má údajne pracovať okrem klasickej verzie Note 10 aj na menšej.

Nadviazal by tak na sériu Galaxy S10, ktorá priniesla aj kompaktnejší Galaxy S10e. V prípade základnej verzie Galaxy Note 10 sa hovorí o 6,7-palcovom displeji, menší model by mohol dostať uhlopriečku 6,4''. Podľa kórejského zdroja sa do Európy má dostať iba menšia verzia.

obr: phonearena.com

Išlo by tak o rovnakú veľkosť displeja, akú priniesol Galaxy Note 9. Zmenšovanie teda zrejme nebude až také rapídne. V tomto modelovom rade však nie je ani logické, keďže Note bol vždy pre tých, ktorí chcú a hlavne využijú väčší displej.

V súvislosti s pripravovanou novinkou sa spomína aj nový dizajn. Očakáva sa displej bez výrezu na štýl série Galaxy S10 s otvorom pre prednú kameru. Portál PhoneArena zhrnul svoje dizajnové očakávania do vlastného konceptu.

Niektoré zdroje hovoria aj o absencii fyzických tlačidiel, ktoré má nahradiť digitálne riešenie. Na oficiálne informácie si však ešte pár mesiacov počkáme. Mnohí očakávajú, že Samsung svoju novinku predstaví koncom augusta rovnako, ako to bolo v prípade Galaxy Note 9.

Zdroj: thebell.co.kr, phonearena.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu