Huawei Watch GT Elegant

Elegantná verzia inteligentných hodiniek so 42 mm ciferníkom, 1,2'' AMOLED displejom, odolnosťou voči vode, celodenným snímaním tepu srdca a týždňovou výdržou batérie.

Základné parametre:

OS: LiteOS

chipset: Cortex-M4

procesor: Dual-chip, ARM

grafický procesor: ???

rozmery: 43 x 43 x 10,5 mm

hmotnosť: 36,2 gramov (bez remienka)

displej: 1,2'' (30 mm), AMOLED, 390 x 390 b., (kruh s priemerom 390 px a zobrazením 119 399 px

pamäť: 128 MB + 16 MB RAM

globálny prenos dát: nie

lokálny prenos dát: Bluetooth 4.2, pravdepodobne NFC

ostatné: GPS, Glonass, Galileo, zvýšená odolnosť voči vode (5 ATM / 50 M), snímač tepu srdca, akcelerometer, kompas, barometer, senzor osvetlenia

batéria: ??? mAh, bezdrôtové nabíjanie (kolíska), výmena v servise

Neobsahuje/nepodporuje: SIM kartu, Wi-Fi, mobilné siete, USB, reproduktor, mikrofón

Pravdepodobná cena a dostupnosť: 229 eur / apríl 2019

Zaujímavé odkazy:

Huawei Watch GT (46F) - týždňová výdrž bez vážnych kompromisov (23. 12. 2018)

Na smartfónoch a tabletoch môžete všetky obrázky v článku priblížiť pomocou dvoch prstov. Na počítači môžete obrázok klikom presunúť do popredia a šípkami na klávesnici preskočiť na ďalší.

Spolu s novou sériou telefónov P30 uviedol Huawei ďalšie modely inteligentných hodiniek Watch GT. K Watch Sport a Classic pribudla rovnako veľká 46 mm edícia Active v nových farebných verziách remienkov a menšia 42 mm Elegant, ktorej 1,2-palcový displej a celkovo menšie rozmery aj hmotnosť ocenia najmä ženy. Bohužiaľ, okrem rozmerov sa znížila aj kapacita batérie.

Presnú hodnotu nepoznáme, výrobca udáva týždňovú výdrž, kým väčší 46 mm variant hodiniek ponúka až dva týždne na jedno nabitie. My sme počas testovania 46 mm modelu Watch GT pri celodennej kontrole srdcového tepu nabíjali približne raz za týždeň, takže Elegant s teoretickou týždňovou výdržou môžu pri vyššej záťaži reálne ponúknuť menej než sedem dní. Na predĺženie výdrže môžete podľa potreby prepínať medzi výkonným a úsporným režimom.

AMOLED displej s 1,2'' uhlopriečkou ponúka rozlíšenie 390 x 390 pixelov. Zvyšné parametre a funkcie majú Elegant rovnaké ako súrodenci so 46 mm ciferníkom. Medzi kľúčové špecifikácie patrí úsporný ARM čipset Cortex-M4 a operačný systém LiteOS, do ktorého nemôžete doinštalovať ďalší softvér, vystačiť si musíte s aplikáciami, ktoré tam pridal výrobca.

Samozrejmosťou je sledovanie fyzickej aktivity, zaznamenávanie nameraných údajov, celodenné meranie tepu srdca, monitorovanie spánku a zobrazovanie notifikácií zo spárovaného smartfónu. Na telefonovanie cez hodinky a hlasové ovládanie môžete zabudnúť, chýba tu mikrofón aj reproduktor. Hodinky vďaka certifikácii 5 ATM využijete aj počas plaveckého tréningu. Watch GT Elegant podporujú tri satelitné navigačné systémy, a tak by mali ponúkať presné a rýchle zameranie polohy.

Novinkou edície Active a Elegant je podpora režimu Triatlon, ktorý v rámci jednej aktivity sleduje bicyklovanie, plávanie aj beh. Nový režim sa na staršie modely Classic a Sport dostane neskoršou aktualizáciou systému.

Verzia Elegant sa na trhu objaví v klasickom čiernom a bielom prevedení, model Active, ktoré sa od pôvodných Sport a Classic líši farebnými verziami (špecifikácie tu), príde v žiarivej oranžovej alebo tmavo zelenej farbe. Na Slovensku budú nové edície hodiniek dostupné u vybraných predajcov v priebehu apríla za cenu 229 eur.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu