Apple Card: kreditka pre iPhony s cash backom

Apple uviedol vlastnú kreditnú kartu, ktorá bude súčasťou aplikácie Peňaženka. Z každej transakcie získa zákazník určité percento zo sumy späť.

Dnešný event bol zameraný na uvedenie nových služieb. Medzi novinky patrí Apple Card - kreditná karta zabudovaná do aplikácie Peňaženka na iPhone. K dispozícii má byť v lete a len pre používateľov v USA. Na novej službe Apple spolupracoval s Goldman Sachs a Mastercard.

Apple zdôrazňuje, že na rozdiel od iných kariet, tá jeho odmeňuje zákazníkov každý deň. Stačí ňou platiť a z každého nákupu dostanú určitý podiel zo sumy späť. Na aktiváciu karty bude stačiť pár minút a v kombinácii s Apple Pay bude možné realizovať platby v obchodoch, aplikáciách alebo na internete po celom svete.

Apple karta bude využívať strojové učenie a v Apple Maps budú označené transakcie s názvom obchodu. Jednotlivé kategórie obchodníkov sú v aplikácii farebne rozlíšené, takže používateľ má rýchly prehľad o svojich výdavkoch, na čo najviac míňal.

Zákazníci dostanú určité percentá z kúpnej sumy späť na kartu. Cash back bude realizovaný každý deň, pričom získané peniaze môžu byť okamžite použité na ďalší nákup. Zakaždým, keď použijú Apple Card spolu s Apple Pay, dostanú 2 % späť, pri nákupe v Apple obchodoch (Apple Store, App Store alebo služby Applu), získajú 3 % z kúpnej ceny.

Vydanie karty, používanie aj platby sú bez poplatkov. No keďže ide o kreditnú kartu, z požičaných peňazí na nákup zaplatí zákazník úroky. Presné percentá sme sa zatiaľ nedozvedeli, podľa Applu majú byť jedny z najnižších. Pokiaľ zákazník jednu splátku vynechá, nebude mu účtovaná žiadna pokuta. V aplikácii budú jasne zobrazené náklady za rôzne požičané sumy, takže si mesačné platby môže zákazník prispôsobiť vlastným potrebám.

Unikátne číslo Apple Card bude bezpečne uložené v zariadení, nebude ho vedieť výrobca ani obchodník. Nákup bude zrealizovaný až po overení Face ID alebo Touch ID, prípadne unikátnym dynamickým bezpečnostným kódom. Takisto bude chránené súkromie zákazníka, Apple nebude vedieť čo, kedy a za koľko nakupoval.

Na miestach, kde sa nedá použiť Apple Pay, budú mať zákazníci možnosť zaplatiť fyzickou kartou z titánu. Nebude obsahovať meno, číslo karty, dátum expirácie ani CVV bezpečnostný kód. Všetky tieto informácie budú uložené v Peňaženke. Pri nákupe s fyzickou kartou získajú zákazníci z každej platby späť jedno percento.

Používatelia iPhonov z USA sa môžu zatiaľ zaregistrovať na odber najnovších správ o Apple Card. Reálna služba má byť spustená tento rok v lete. O dostupnosti v iných krajinách sa Apple nezmienil.

Zdroj: apple.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu