Messenger: pri odpovedi môžete citovať text konverzácie

Novú funkciu oceníte najmä pri skupinových konverzáciách. Spolu s odpoveďou môžete citovať konkrétnu časť z četu a bude tak jasné, na čo presne odpovedáte.

Messenger dostáva v týchto dňoch novú funkciu, vďaka ktorej môžete odpovedať odosielateľovi na konkrétnu správu. Ide o veľmi užitočnú vec najmä v skupinových konverzáciách, kde sa respondenti pri rýchlom toku nových správ môžu ľahko stratiť.

Doteraz bolo možné reagovať na konkrétnu četovú bublinu iba pomocou siedmich predvolených emotikonov.

Novinka vám umožní napísať klasický text, ktorým sa vyjadríte na jednu konkrétnu správu v čete. Funguje to tak, že na četovej bubline podržíte prst. Popri emoji sa vám zobrazí aj ikona so šípkou, na ktorú stačí ťuknúť a môžete reagovať. Adresát si vašu odpoveď nájde v novej správe, nad ktorou uvidí v citácii pôvodný text.

Vo webovom rozhraní Facebooku sa možnosť citovať text v Messengeri zobrazí po ťuknutí na tri bodky pri vybranej správe. Okrem možnosti Odstrániť tam nájdete aj Odpovedať.

Podobnú funkciu využíva už nejaký čas WhatsApp. Ak sa vám v Messengeri ešte nezobrazila, stačí aktualizovať aplikáciu a počkať. Novinka je k dispozícii pre Android aj iOS.

Zdroj: venturebeat.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu