ColorOS 6: nový dizajn, Hyper Boost a herné režimy

Aktualizovaná verzia grafickej nadstavby od Oppo prináša niekoľko noviniek. Na prvý pohľad upúta redizajn prostredia, o zlepšenie výkonu sa postará Hyper Boost a pridané funkcie ocenia aj hráči.

Oppo predstavilo novú verziu svojej systémovej nadstavby, ktorá nesie označenie ColorOS 6. Na prvý pohľad upúta vynoveným dizajnom prostredia. Po novom je založené na svetlejšej farebnej schéme, jednoduchosti a tak trochu pripomína iOS.

Má nové ikony, pridané gestá či rôzne animácie. Cieľom výrobcu bolo priniesť čistý a praktický vizuálny zážitok.

Pribudli však aj funkčné novinky. Hlavnou je Hyper Boost zamerané na zvýšenie výkonu v systéme, aplikáciách a hrách. Pridáva tiež podporu herného asistenta. Postará sa o to, aby vás počas hrania neotravovali notifikácie ani hovory. Okrem toho umožní aj nahrávanie obrazovky, ktoré je prepojené s Twitchom.

Mobilným hrám sa venuje aj funkcia Game Space, ktorá so sebou do systému prináša Smart Dual Channel Network. Stará sa o súčasné využitie Wi-Fi a 4G, čím zabezpečuje plynulé pripojenie a žiadne výpadky pri online zápasoch.

Systém teraz lepšie pracuje s umelou inteligenciou. Smart Management optimalizuje procesy, monitoruje a inteligentne zastavuje nevyužívané aplikácie bežiace na pozadí, aby ušetril energiu.

Novinkou v ColorOS 6 je aj Ridding mode. Jedná sa o klasický režim do auta, ktorý poznáte z iných smartfónov. Prispôsobí rozhranie systému a tlmí upozornenia počas jazdy. Bude však fungovať iba na ázijských trhoch.

Zdroj: Oppo

Diskusia k článku:

Začať diskusiu