HTC v Q4 2018: nižšie príjmy, ale aj nižšia strata (hodpodárske výsledky)

HTC sa už niekoľko rokov nedarí vymaniť z červených čísel. No napriek tomu, že aj v poslednom kvartáli za uplynulý rok vykázal výrobca stratu, je výrazne nižšia než pred rokom.

Výrobca už pred časom zaviedol úsporné opatrenia, ktoré mali znížiť prevádzkovú stratu. Postupne sa mu to darí, stále má však pred výslednou číslovkou znamienko mínus. Problémom HTC nie je len strata, ale aj klesajúce tržby.

Príjmy za Q4 2018 dosiahli výšku 4,1 miliardy taiwanských dolárov, v rovnakom období 2017 boli na úrovni takmer 16 miliárd TWD. Treba však priznať, že medziročne sa podarilo výrazne znížiť prevádzkovú stratu, a to z 9,6 mld. TWD na aktuálnych 2,8 miliardy. Čísla z predaja smartfónov sme sa zo štvrťročných výsledkov hodpodárenia nedozvedeli.

Spoločnosť si je vedomá, že je pre agresívnym čínskym výrobcom len slabým konkurentom, a tak svoje aktivity zameriava aj na virtuálnu realitu a 5G sieť.

Na barcelonskej výstave MWC predviedla 5G hub, ktorý pripojí naraz až 20 zariadení. V minulom roku uviedlo HTC aj prvý blockhainový smartfón na svete Exodus 1, zameraný na fanúšikov kryptomien.

Prvá polovica tohto roka má podľa skorších vyhlásení prezidenat firmy Darrena Chena priniesť reštart. Viac sme sa plánom venovali v článku HTC chystá nový začiatok a návrat na výslnie v roku 2019. Či sa to podaril, sa dozvieme až v závere roka, kedy budeme mať k dispozícii čísla za prvý polrok.

Zdroj: media.corporate-ir.net

Diskusia k článku:

Začať diskusiu