Výstava Motocykel a Boat show 2019 na širokouhlých záberoch

Dnes sa začala fotogenická dvojica výstav Motocykel 2019 a Boat show 2019 v bratislavskej Inchebe. Ja som sa tam vybral, aby som celú túto udalosť nasnímal pomocou širokouhlého fotoaparátu. Ten nájdete vo viacerých aktuálnych smartfónoch, v ktorých má druhý fotoaparát ohniskovú vzdialenosť okolo 11 - 15 mm (po prepočte na kinofilm).

Priekopníkom tejto kategórie je jednoznačne LG, a to hlavne vďaka modelom G5, G6, G7, G8 alebo tiež V40. Prudko populárnymi sa v poslednej dobe stali aj Samsung Galaxy A7 (2018) či Huawei Mate 20 Pro. Ja som mal dnes k dispozícii Samsung Galaxy S10+, pričom rovnaký fotoaparát, aký vytvoril nasledujúce zábery, nájdete aj v S10 a S10e.

Pôvodné rozlíšenie všetkých uvedených fotografií s pomerom strán 16:9 je 4608 x 2592 pixelov (12 Mpix). Väčšinu z nich som bez úprav zmenšil na 1600 x 900 bodov. Zopár snímok som predtým mierne otočil (teda vyrovnal) a niektoré trochu orezal. Do takýchto širokých záberov totiž občas vojde prst (tomu som sa tentoraz úplne vyhol), nejaký človek (ktorých bolo na výstave požehnane), alebo ich mobil pri fotografovaní trochu nakloním. Nájsť správnu rovinu pri snímaní takzvaným rybím okom nie je úplne jednoduché. Chce to cvik. Určite vám vždy odporúčam po vytvorení záberu trochu mobil natočiť na jednu a druhú stranu. Doma na sedačke si potom z troch záberov ľahšie vyberiete ten správny.

V Inchebe som začal na spodnom podlaží, a to veteránmi a motorovými člnmi. Tu si tiež môžete v bazéne vyskúšať SUP (paddle board) alebo si zajazdiť na elektrických bicykloch. Ja som si nedávno jeden ebike kúpil a je to bohovská zábavka. Mimochodom, môj obľúbený obchod eCyklo.sk má stánok o poschodie vyššie, v hlavnej hale.

Na druhom podlaží nájdete všetky známe značky motoriek. Nechýba moja obľúbená Vespa, no zaujímavé skútre so zdvihovým objemom 125 ccm nájdete aj v stánkoch Moped-Slovakia (nechcete repasovanú Babettu za 550 eur?), či Honda.

Všetko podstatné už nájdete na nasledujúcich záberoch zo Samsungu Galaxy S10+. A keďže ma širokáčom bavilo fotiť odjakživa, asi si viete predstaviť, že to bola aj teraz celkom dobrá zábava.

Diskusia k článku:

jarpo 15.03.2019 - 00:45

V sobotu sa tam chystam :) Pekne fotky.

Celá diskusia 1 príspevok