O2 bude cez víkend aktualizovať systémy aj web

Zákazníkov O2 čaká cez víkend obmedzenie niektorých služieb súvisiacich s webom operátora. Bez problémov však budú môcť telefonovať, posielať SMS-ky alebo dátovať.

O2 na tento víkend naplánovalo aktualizáciu svojich systémov. Výsledkom zmien má byť napríklad rýchlejšia obsluha zákazníkov na predajniach.

Podľa hovorkyne operátora "O2 už dlhodobo využíva inovatívny systém asistovanej samoobsluhy, teda jednoduché a intuitívne prostredie, ktoré je využívané rovnako v eshope ako aj na predajniach. Počas aktualizácie systémov tento víkend v O2 prebehnú posledné kroky na úplný prechod na tento inovatívny spôsob obsluhy."

Plánovaná aktualizácia systémov odštartuje v piatok 15. marca o 22:00. Dočasne budú obmedzené najmä služby súvisiace so stránkou www.o2.sk. Na webe už operátor o možných obmedzeniach informuje, rovnako zákazníkov upozorňuje cez facebookovú stránku.

Volať, posielať SMS správy, surfovať po internete alebo dobiť si kredit v bankomate sa bude dať celý víked, týchto služieb sa odstávka nedotkne.

Treba sa však pripraviť na obmedzenia spojené s webom operátora. Nedostanete sa do e-shopu, samoobslužnej zóny a nebude fungovať ani mobilná aplikácia Moje O2. Na dobitie kreditu budete musieť použiť napríklad bankomat, cez web to nebude možné. Informačná SMS správa o navýšení kreditu ale nemusí doraziť. Niektoré predajne môžu byť zatvorené, inú budú pracovať v obmedzenom režime.

Preto ak plánujete v blízkom čase nejakú aktiváciu, deaktiváciu, zmenu služieb či doplnenie kreditu, odporúčame tak spraviť ešte pred víkendom. Presný termín opätovného spustenia všetkých systémov O2 nezverejnilo, zatiaľ sa vie len to, že to bude v priebehu víkendu.

Kompletné informácie o plánovanej odstávke nájdete aj na webe o2.sk/odstavka.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu