Samsung Galaxy S8 dostáva na Slovensku Android 9 s One UI

Samsung dodržal svoj plán, podľa ktorého mal v marci sprístupniť aktualizáciu na Android 9 Pie pre minuloročné top modely radu Galaxy S8.

Podrobný zoznam modelov, ktoré dostanú novú verziu Androidu 9, sme vám priniesli koncom minulého roka. Séria Galaxy S8 mala prísť na rad v marci.

Čitateľ Michal nás informoval, že na jeho Galaxy S8 kúpený v Telekome už Android 9 Pie práve dorazil. Podľa plánu výrobcu by mal byť update dostupný aj pre Galaxy S8+ a Galaxy Note 8.

Súčasťou aktualizačného balíčka sú februárové bezpečnostné záplaty Googlu aj nové prostredie One UI. Informácie o novom rozhraní sme vám priniesli v článku Samsung One UI: obsah a funkcie na dosah ruky. Najrelevantnejší obsah je teraz umiestnený do spodnej polovice obrazovky, čo má byť pri držaní zariadenia jednou rukou prirodzenejšie a pohodlnejšie.

Medzi novinky patrí napríklad tmavý (nočný) režim, pribudli nové emotikony, bolo reorganizované menu tak, aby sa uľahčilo vyhľadávanie nastavení a vylepšenia sa dočkal aj fotoaparát. Optimalizátor scén vylepšuje nastavenia farieb, aby sa hodili pre konkrétnu scénu.

Always On Display dostal nové štýly hodín, boli pridané informácie o dĺžke nabíjania a v nastaveniach pribudla možnosť zobrazovať obrazovku Always On displeja po dobu 30 sekúnd od ťuknutia na displej.

Inštalačný balíček má 1408 MB, preto na jeho stiahnutie odporúčame použiť Wi-Fi pripojenie. Pokiaľ vám na telefón zatiaľ oznámenie o Androide 9 nedorazilo, dostupnosť nového softvéru si môžete skontrolovať v nastaveniach -> Aktualizácia softvéru -> Manuálne sťhovanie. Update sa šíri postupne, preto ak na vaše zariadenie ešte nie je k dispozícii, obrňte sa trpezlivosťou.

Za čitateľský tip a screenshoty ďakujeme Michalovi.

Diskusia k článku:

sam98 26.03.2019 - 17:13

Po update neskutočný problém s batériou, ktorá leda vydrží pri bežnom používaní 4,5 hod SoT. Nie je tu náhodou niekto, čo mal rovnaký problém a urobil obnovu tovarenskych nastavení? Pomohlo to nejako? :D ináč mobil ma pol roka, baterka zla nemôže byť

Celá diskusia 1 príspevok