RED Hydrogen One naživo

Stánok Qualcommu na tohtoročnom MWC ukrýval aj smartfón s holografickým 3D displejom. Vyniká nielen netradičnou obrazovkou, ale aj rozmermi a hmotnosťou.

Už pred dvomi rokmi sa objavili prvé informácie o inovatívnom zariadení amerického výrobcu RED, ktorý plánoval ponúknuť smartfón, ktorý bude schopný prepínať medzi tradičným 2D obsahom a holografickým multi-view 3D obrazom.

Na smartfónoch a tabletoch môžete všetky obrázky v článku priblížiť pomocou dvoch prstov. Na počítači môžete obrázok klikom presunúť do popredia a šípkami na klávesnici preskočiť na ďalší.

Qualcomm na MWC každý rok prezentuje zariadenia, v ktorých pracuje niektorý z ich čipsetov. Preto sme tam našli aj Hydrogen One, v ktorom pracuje Snapdragon 835.

Vystavený model bohužiaľ nemal aktívny displej, takže sme ho mohli iba poťažkať v ruke a nafotiť zo všetkých strán. Do menu sme sa nedostali.

Základné parametre:

Rozmery 165 x 86 x 10 mm, hmotnosť 263 gramov (hliník) / 292 gramov (titán), 5,7'' LTPS 3D displej, rozlíšenie 1440 x 2560 b., Gorilla Glass, čipset Snapdragon 835, 6 GB RAM, 128 GB (hliník) / 256 GB (titán) pamäť, microSD karty, OS Android 8.1, stereo repro, 3,5 mm jack, zadný 12,3 Mpix fotoaparát, predná 8,3 Mpix kamera, 4K video, LTE, Wi-Fi, GPS, Bluetooth 5.0, USB-C, 4500 mAh batéria, rýchle nabíjanie QC 3.0, NFC, čítačka odtlačkov, LED indikátor oznámení.

Ide o veľké, ťažké a hrubé zariadenie. Nielen rozmermi, ale ani cenou presahujúcou tisícdvesto amerických dolárov nie je určený pre bežného spotrebiteľa. Vďaka zvlneným okrajom sa v ruke drží isto a pevne, no po pár minútach "hrania sa" s telefónom ma začala bolieť ruka. Hmotnosť viac než 260 gramov je predsa len pri používaní cítiť.

Smartfón využíva bežný LCD panel s 5,7'' uhlopriečkou a QHD rozlíšením, ktorý je doplnený o špeciálnu vodiacu dosku umiestnenú pod ním. Tá využíva difrakciu na premietanie rôznych obrazov v rozličných uhloch pozorovania, čo vedie k ilúzii 3D obrazu.

Na tele konštrukcie nechýba 3,5 mm jack, snímač odtlačkov je umiestnený v bočnej stene. Na rovnako mieste sa nachádza hardvérová spúšť fotoaparátu. Vzadu dole vidno magnetické pogo piny, ktoré budú v budúcnosti slúžiť na pripevnenie rôznych modulov tak, ako to už dnes ponúka Motorola.

Medzi kľúčové špecifikácie patrí 6 GB operačná pamäť RAM a 128 GB alebo 256 GB úložisko rozšíriteľné microSD kartami.

Zadný aj predný fotoaparát dokáže nahrávať fotografie a videá v 3D zobrazení (H4V formát), pričom na ich prezeranie nepotrebujete žiadne špeciálne okuliare. Dostatočnú výdrž na jedno nabitie zaistí 4500 mAh batéria.

Hydrogen One je dostupný len v USA, cena hliníkovej verzie je stanovená na 1295 USD. Za titánové telo si priplatíte. Nájdete ho aj v ponuke mobilných oeprátorov Verizon a AT&T.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu