Nubia Alpha - hodinky s flexibilným displejom a funkciami smartfónu

Čínsky výrobca už pred začiatkom MWC v Barcelone avizoval, že prinesie unikátne zariadenie, ktoré kombinuje inteligentné hodinky a smartfón. Dlhý ohybný displej tvorí takmer polovicu z obvodu remienka. (živé fotografie)

V pozvánke na februárovú výstavu MWC Nubia veľa neprezradila. Slogan Flex Your Live, písmeno α a náznak zaobleného zariadenia nasvedčovali, že uvidíme produkt, ktorý by mal poslúžiť ako smart hodinky s rozšírenými možnosťami telefónu.

Základné parametre:

Qualcomm Snapdragon Wear 2100, 4'' OLED displej, rozlíšenie 192 x 960 b., 1 GB RAM, 8 GB pamäť, Bluetoooth 4.1, GPS, Wi-Fi, LTE (iba model s eSIM), 5 Mpix fotoaparát, snímač tepu srdca, 500 mAh batéria s rýchlym nabíjaním, pravdepodobne odolnosť voči vode IP67.

Na stánku výrobcu sme inovatívny produkt našli, a to rovno v dvoch farebných prevedeniach: elegantnej čiernej a luxusnej zlatej verzii.

Nubia Alpha ponúka ohybný OLED displej so 4-palcovou uhlopriečkou a rozlíšením 192 x 960 pixelov. Vnútri pracuje čipset Qualcomm Snapdragon Wear 2100 doplnený 1 GB operačnou pamäťou RAM a 8 GB úložiskom.

Komunikáciu cez 4G sieť zabezpečí eSIM, môžete s hodinkami volať ako s bežným mobilom, priamo na zápästí si otvoríte aplikáciu telefón, vyberiete z uložených kontaktov alebo ručne zadáte telefónne číslo.

Presnú hmotnosť sme sa nedozvedeli, ale hodinky sú ťažké a na úzkej dámskej ruke veľké. Neobopínajú celé zápästie, takže pri bežnom pohybe občas zavadzajú. Listovanie po displeji v menu je rýchle, no prototyp mal niekedy s otváraním aplikácií problém.

Vstavaná 5-megapixelová kamera poslúži najmä na videohovory. Batéria s 500 mAh kapacitou podporuje rýchle nabíjanie a približne dvojdňovú výdrž na jedno nabitie.

Hodinkám nechýba snímač tepu srdca, ovládanie gestami, monitoring fyzickej aktivity, GPS, Bluetooth 4.1 ani Wi-Fi.

Na čínskom trhu by sa Nubia Alpha mali začať predávať v apríli tohto roka, na jeseň má odštartovať predaj v Európe. Cena Bluetooth verzie sa odhaduje na 450 eur, za eSIM variant si výrobca vypýta o sto eur viac.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu