Samsung umožnil zmenu funkcie tlačidla Bixby na spustenie vybranej aplikácie

Majitelia top modelov Samsungu s bočným tlačidlom navyše, ktoré slúži na aktiváciu asistenta Bixby, konečne môžu oficiálne jeho stlačením spustiť aplikáciu tretích strán alebo vybranú funkciu.

Špeciálne tlačidlo si najmä v krajinách, ktorých jazyk nie je hlasovým asistentom podporovaný, veľa priaznivcov nenašlo. Mohli ste ho buď vypnúť, aby sa pri náhodnom stlačení Bixby zbytočne nespúšťal, alebo ho premapovať.

Postup sme vám poradili v minuloročnom článku Ako zmeniť funkciu tlačidla Bixby v Samsungoch Galaxy S9 a Galaxy Note 9.

Posledná aktualizácia asistenta prináša možnosť spustiť bočným tlačidlom aj aplikáciu tretích strán. V nastaveniach asistenta stačí prejsť na Settings -> Bixby key a zvoliť si, čo sa má stať po jednom alebo dvojitom krátkom stlačení.

Bixby však z ponuky úplne nezmizol, stále ostáva ako jedna z dvoch možností. Druhou voľbou je otvorenie vybranej aplikácie alebo spustenie rýchleho príkazu, ktorý vykoná akciu alebo sériu akcií. Dlhé podržanie tlačidla stále spustí hlasového asistenta.

Bixby je aktuálne dostupný v americkej angličtine, britskej angličtine, kórejčine, štandardnej čínštine, nemčine, taliančine a španielčine.

Aktualizácia je postupne sprístupňovaná na modely radu Galaxy S, v ktorých beží Android 9 Pie.

Rovnakou cestou pretláčania svojho asistenta ako použil Samsung, sa dal aj Google. Dedikované tlačidlo nájdeme na viacerých tohtoročných novinkách rôznych značiek. Viac informácií sme vá, prineisli v článku Nové androidy dostávajú samostatné tlačidlo pre Google Asistenta.

Diskusia k článku:

Miro 01.03.2019 - 11:33

Na Note8 môžem potvrdiť,prišlo to včera. Akurát som sa smial že asi nie som sám čo si dal Whats app na jedno stlačenie. No len Samsung trochu prispal,lebo veľa ľudí je už zvyknutých na aplikácie 3tích strán na mapovanie tlačidla Bixby. Asi je tam viac možností.

Celá diskusia 1 príspevok