Nové androidy dostávajú samostatné tlačidlo pre Google Asistenta

Ďalšie hardvérové tlačidlo nájdeme na nových Xiaomi, Nokiách 3.2 a 4.2 aj v celej palete LG pre tento rok. Smartfónov s ním bude určite pribúdať.

Pri viacerých novinkách z februárového MWC v španielskej Barcelone sme si mohli všimnúť jeden zaujímavý fakt. Viaceré tohtoročné smartfóny disponujú samostatným hardvérovým tlačidlom na boku, ktorého úlohou je vyvolanie hlasového asistenta Google (v angličtine Google Assistant).

Takéto tlačidlo má napríklad LG G8 ThinQ, ale aj lacnejšie modely Q60 a K40. To isté platí pre Xiaomi Mi 9 a vynovenú verziu Mi Mix 3 5G so Snapdragonom 855.

Očividne teda ide o dohodu, ktorú pretláča samotný Google. Ten výrobcom ponúka svoj operačný systém Android a na zákazníkov prostredníctvom nich cieli svoje služby ako Gmail, Google Disk či v trochu širšom zmysle aj väčšinu reklám od inzerentov.

Internetový gigant to priznáva na svojom blogu a vo výpočte zariadení s dedikovaným tlačidlom pre svojho Asistenta spomína aj značky Vivo, TCL a nové Nokie 4.2 a 3.2.

Google Asistent v androidoch nájdeme už dnes. Aktivujete ho zväčša posunutím domácej obrazovky doprava alebo dlhším podržaním tlačidla Domov. To však už čoraz častejšie nahrádza ovládanie systému gestami.

Funkčnosť hlasových povelov v slovenčine zostáva stále obmedzená, Google Asistenta ale stále môžete využiť aspoň na rýchle zobrazenie textového poľa pre vyhľadanie informácií na internete. Okrem toho zobrazí aktuálne novinky z webov, ktoré často navštevujete.

Zdroj: blog.google

Diskusia k článku:

stanleyjr 01.03.2019 - 15:15

dakujem Google, neprosim si

Tomas01.03.2019 - 18:33 Trvalý odkaz

Google asistent je mimo USA dost obmedzeny, tiez ho nepotrebujem

Celá diskusia 2 príspevky