Nokia ukázala päť nových telefónov. Nechýba Nokia 9 PureView

Okrem štyroch noviniek pre menej náročných používateľov sme sa konečne dočkali top modelu s päticou zadných fotoaparátov.

Najočakávanejší smartfón Nokia 9 PureView je realitou. Ako prvý telefón na svete prináša päť snímačov a optiku Zeiss. Každá zaznamenaná fotografia je v HDR. Všetkých päť fotoaparátov sníma fotografovanú scénu zároveň. Vďaka ich kombinácii potom vznikne 12 Mpix snímka s vysokým dynamickým rozsahom a zachytenou hĺbkou ostrosti.

Novinka dokáže snímať fotografie vo formáte RAW / DNG a následne ich vďaka partnerstvu s Adobe Lightroom môžete upravovať priamo v telefóne. Dva snímače slúžia na presné zachytenie farieb, tri sú monochromatické a spolu dokážu zachytiť až 10x viac svetla než jeden fotoaparát rovnakého typu.

Medzi kľúčové špecifikácie patrí Snapdragon 845, 6-palcový P-OLED displej s pomerom strán 18:9, QHD+ rozlíšenie 1440 x 2880 b., 6 GB RAM, 128 GB úložisko rozšíriteľné microSD kartami a 3320 mAh batéria. Operačný systém Android beží vo verzii 9 Pie.

Nokia 4.2 dostala 5,7'' displej s HD+ rozlíšením, Snapdragon 439, 2 GB RAM kombinovanú s 16 GB úložiskom, vyššia verzia ponúkne 3 GB operačnú pamäť a 32 GB vnútorný priestor. Novinka je zaradená do programu Android One.

Hlavný 13 Mpix fotoaparát dopĺňa pomocný s 2 Mpix rozlíšením na zachytenie bokeh efektu. Autoportréty zosnímate 8 Mpix prednou kamerou. Batériu s 3000 mAh kapacitou nabijete cez starý microUSB konektor.

Nokia 3.2 je určená záujemcom o veľký displej a nízku cenu. Na 6,2-palcovej uhlopriečke nájdeme iba HD+ rozlíšenie. Výkon má na starosti Snapdragon 429 a 2 GB alebo 3 GB operačná pamäť RAM. Vnútorné úložisko bude dostupné v dvoch veľkostiach: 16 GB alebo 32 GB.

Vzadu vidno iba jeden 13 Mpix fotoaparát, predná kamera ponúkne 5 Mpix rozlíšenie. Poteší 4000 mAh batéria, no opäť ju nabijete len cez microUSB konektor.

Nokia 1 Plus je vstupným modelom do sveta smartfónov pre tých najmenej náročných. Ponúka 5,45-palcový displej s rozlíšením 480 x 960 bodov, pomer strán 18:9 a 8 Mpix zadný fotoaparát s automatickým zaostrovaním a LED bleskom. Operačný systém Android 9 beží v Go edícii, pretože vnútri nájdeme iba 1 GB RAM a 8 alebo 16 GB úložisko.

Nokia 210 je prírastkom do portfólia tlačidlových telefónov. Ponúka možnosť prehliadania internetu cez Operu Mini, legendárnu hru Had, komunikáciu cez Facebook a dlhú výdrž batérie. Ďalšie aplikácie si môžete stiahnuť z Mobile Store.

Novinkami sú dve bezdrôtové nabíjacie riešenia s podporou štandardu Qi: bezdrôtová nabíjačka Nokia Wireless Charger s 10 W nabíjaním a kompaktnejšia prenosná Nokia Portable Wireless Charger, ktorá poslúži na cestách, aj keď si zabudnete kábel.

O dostupnosti na Slovensku, cenách a farebných verziách bude výrobca informovať neskôr. Pre každý z nových telefónov pripravíme postupne samostatné články typu základné info.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Nightmare 24.02.2019 - 20:49

To su co za nove procesory?paci sa mi ze Nokia robi aj tlacitkove fony...kludne by mohla ostat v trende oziveni starych legendarnych modelov :)

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne24.02.2019 - 21:32 Trvalý odkaz

Ak by bola N9 za 559 Max.... Lebo fotoaparáty fajn ale S845... Výkon dostačuje, ale už tu je novšia generácia...

Celá diskusia 2 príspevky