Lenovo uvádza na slovenský trh nový rad Motorola Moto G7

Lenovo dnes oficiálne predsatvilo nové smartfóny série Moto G7. Dve novinky prichádzajú do slovenských obchodov už dnes. Zvyšné sa objavia v priebehu marca.

V krátkom prieskume, ktorý sa uskutočnil medzi používateľmi z rôznych krajín, oceňovali majitelia smartfónov od Motoroly výdrž batérie, prítomnosť rýchleho nabíjania, výkon, veľkosť displeja aj čítačku odtlačkov.

Jedným z lákadiel, pre ktoré sa k Motorolám vracajú, sú známe Moto akcie - rýchle spustenie fotoaparátu otočením zápästia, rozsvietenie batérie potrasením alebo odpovedanie na doručené správy priamo zo zamykacej obrazovky. Moto obrazovka sa rozsvieti po prijatí upozornenia, alebo ak nad telefónom zaznamená nejaký pohyb. Napríklad mávnutie rukou či pohyb hlavy.

V minulom roku bolo na Slovensku aktivovaných 104-tisíc nových smartfónov značky Motorola, z toho 50 % patrilo radu Moto G.

Nová séria Moto G7, ktorá zahŕňa modely Moto G7, Moto G7 Play, Moto G7 Power a Moto G7 Plus, je zameraná na životnosť batérie, dostatočný výkon a kvalitný fotoaparát. Všetky modely dostali procesory série Snapdragon 600. Záujemcov o dual SIM funkciu určite poteší samostatný slot na microSD kartu. Použitím dvoch SIM kariet tak neprídu o dual SIM. Novinky spája operačný systém Android 9 Pie.

Moto akcie a Moto displej nechýbajú ani tohtoročným novinkám. Aktivovať si budete môcť rozpoznávanie tváre, ovládanie telefónu jedným tlačidlom a novinkou je prepínanie skladieb pri zamknutej obrazovke. Napríklad v aplikácii Spotify, dlhým podržaním tlačidla hlasitosti.

Motorola Moto G7 Power sa pýši 5000 mAh batériou, ktorá má pri bežnom používaní ponúknuť až tri dni výdrže na jedno nabitie. Na 6,2-palcovom displeji výrobca použil HD+ rozlíšenie 720 x 1520 pixelov. Zadný 12 Mpix fotoaparát dopĺňa predná 8 Mpix kamera. Medzi kľúčové špecifikácie patrí 4 GB RAM a 64 GB úložisko.

Moto G7 Power sa predáva na slovenskom trhu v čiernej farbe za 209 eur už od dnešného dňa, druhý farebný variant príde v priebehu marca. Kúpite ho od autorizovaných predajcov aj v O2. Odtieň Iced Violet príde v priebehu marca.

Moto G7 Plus dostala 6,2'' natiahnutý Full HD+ displej a 16-megapixelový duálny fotoaprát s clonovým číslom f/1.7. Prekvapením je optická stabilizácia obrazu obrazu aj videa. Full HD video podporuje nahrávanie pri 120 fps, pri HD rozlíšení bude k dispozícii 240 fps. Samozrejmosťou je pomoc umelej inteligencie, rozpoznávanie scén a úsmevu. Láka na stereo reproduktory a rýchle 27 W nabíjanie. Rýchlonabíjačka bude súčasťou balenia.

V slovenských obchodoch sa Moto G7 Plus predáva v dvoch farbách: Deep Indigo a Viva Red za odporúčanú cenu 299 eur. Obidve verzie kúpite už aj v O2.

Neskôr v priebehu marca pribudnú v obchodoch modely Moto G7 a Moto G7 Play. Moto G7 bude predstavovať stred ponuky so 6,2'' Full HD+ displejom a duálnym 12 + 5 Mpix fotoaparátom. Stáť bude 249 eur, za ktoré získate model so 4 GB RAM a 64 GB vnútorným úložiskom. O výdrž sa postará 3000 mAh batéria.

Moto G7 Play bude už tradične najlacnejšia, so slovenskou cenou 159 eur. Prinesie 5,7'' displej so slabším rozlíšením rozlíšením 720 x 1520 bodov a iba 2 GB RAM s 32-gigabajtovým úložiskom. Zadný fotoaparát odignoruje moderné trendy a bude iba jeden, 13-megapixelový. Batéria ponúkne 3000 mAh kapacitu.

Kompletné špecifikácie všetkých noviniek vám prinesieme v samostatných článkoch.

Diskusia k článku:

Peter 08.02.2019 - 06:31

Škoda tej čítačky vzadu.

stanleyjr08.02.2019 - 09:48 Trvalý odkaz

ok fajn stredna trieda, aj ked este o par EUR to mohlo byt menej :)
ale nechapem zmysel G7 vs G7+ ked tam je minimum rozdielov a 50 eur uz nikoho nezabije za plusko.

Profile picture for user zedenko@gmail.com

Ronn09.02.2019 - 17:36 Trvalý odkaz

Ja uz to vidim ako xiaomi bude tento rok valcovat ostatne znacky v nizsej a strednej triede. To co su za ceny? Redmi Note 7 bude hravo konkurovat Moto G7, ktora je drahsia o 100eur?! A papierovo ju vo vacsine parametrov poraza.

Celá diskusia 17 príspevkov