Slovenský Netflix už podporuje české titulky

Možno aj nedávno spustená petícia za sprístupnenie českých titulkov pomohla k rozhodnutiu Netflixu, aby zaradil do databázy k ostatným jazykom aj český.

Možno ste aj vy na sociálnej sieti postrehli, že beží petícia, ktorá žiada o zvýšenie komfortu pre používateľov zo Slovenska tým, že budú mať k dispozícii aj české titulky.

So slovenskými je k dispozícii len 25 titulov, pritom od septembra 2017 nepribudol ani jeden film či seriál. Okrem angličtiny sú niektoré filmy či seriály dostupné s titulkami v nemčine, poľštine, maďarčine a ukrajinčine.

Četina je slovenčine veľmi podobný jazyk, a tak sledovanie filmov aspoň s českými titulkami, keď slovenské chýbajú, môže zvýšiť atraktivitu Netflixu pre viac Slovákov, odôvodňovali vznik petície jej autori na webovej stránke change.org.

Necelý mesiac od štartu petície sa Netflix potichu, bez konkrétneho dôvodu či vyhlásenia, rozhodol češtinu Slovákom sprístupniť. Petíciu doteraz podpísalo viac než 5-tisíc ľudí. Jazykovo menej zdatní používatelia tak odteraz majú bohatšiu ponuku titulov, ktoré sú k dispozícii aj v češtine.

Zdroj: change.org

Diskusia k článku:

Začať diskusiu