Samsung prestane používať tradičné plastové obaly

Výrobca chce minimalizovať množstvo používaných plastových obalov a nahradiť ich ich ekologicky udržateľnými materiálmi - recyklovanými plastmi, papierom a podobne. Lesklý povrch nabíjačiek nahradí matným, nebude tak potrebné chrániť ich povrch fóliou.

Súčasťou balenia rôznych výrobkov sú zvyčajne plastové vrecúška a igelitové obaly, ktoré majú chrániť zakúpený produkt počas prepravy a skladovania. Samsung sa chce pripojiť k riešeniu ekologického problému, ktorým sú okrem iného aj plasty.

Od prvej polovice tohto roka budú obaly používané v súčasnej dobe pri výrobkoch, od mobilných telefónov a tabletov až po domáce spotrebiče, nahradené ekologicky udržateľnými materiálmi, medzi ktoré patria recyklované plasty, bioplasty či papier. Napriek tomu, že to bude pre spoločnosť znamenať rasť nákladov.

Pri mobilných telefónoch, tabletoch a nositeľnej elektronike nahradí Samsung plastový materiál používaný na balenie tvarovanou buničinou a pri príslušenstve budú plastové obalové vrecká nahradené ekologickými materiálmi.

Výrobca takisto zmení dizajn nabíjačiek telefónov, pri ktorých nahradí lesklý povrch matným, takže nebude potrebné naďalej používať plastovú ochrannú fóliu, čo taktiež prispeje k nižšej spotrebe plastov.

To isté sa týka aj plastových obalov používaných na ochranu povrchu domácich spotrebičov, ako sú televízory, chladničky, klimatizácie, práčky či kuchynských spotrebičov. Budú nahradené obalmi obsahujúcimi recyklované materiály a bioplasty, ktoré sú vyrobené z plastových odpadov a materiálov nepochádzajúcich z fosílnych palív, ako je škrob alebo cukrová trstina.

Už budúci rok chce firma používať len papierové obalové materiály certifikované iniciatívami na ochranu lesov. Do roku 2030 hodlá Samsung využiť 500-tisíc ton recyklovaných plastov a zhromaždiť 7,5 milióna ton vyradených výrobkov (oboje v úhrne od roku 2009).

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu