Hľadáme Bluetooth reproduktor roka 2018

Vybrať si svojho favorita v jednotlivých kategóriách nie je jednoduché. Dnes sme sa zamerali na Bluetooth reproduktory, ktoré nám umožňujú vychutnávať si hudbu bez zbytočných káblov.

V dvanástom ročníku ankety Mobil roka 2018 powered by O2 môžete hlasovať v 7 kategóriách. Hľadáme nielen najlepšie smartfóny, ale aj príslušenstvo, ktoré nám z používania smartfónu poskytuje lepší zážitok. K svojmu smartfónu pripájame rôzne gadgety, inteligentné hodinky či bezdrôtové reproduktory - a práve na tie sa dnes pozrieme.

Vybrali sme pre vás osem zaujímavých modelov od rôznych významných výrobcov tak, aby si z nich mohol vybrať naozaj každý.

Hlasovať za svojho favorita medzi Bluetooth reproduktormi môžete na stránke www.mobilroka.sk. Hlasovanie bude prebiehať do 12. februára, každý hlasujúci bude zaradený do žrebovania o 12 hodnotných cien.

Bang & Olufsen Beoplay P6

Dánsky výrobca Bang & Olufsen je známy perfektnou kombináciou kvalitného zvuku a špičkového dizajnu. Výnimkou nie je ani Beoplay P6, ktorý pripomína prenosné rádio. Reproduktor hrá z oboch strán a vďaka technológii Tru360od B&O vytvára 360° zvuk.

Na hornej strane nájdeme päť tlačidiel, ktoré sú vyfrézované do hliníkovej časti zariadenia. Zvuk zabezpečujú dva 1,5'' širokopásmové reproduktory a jeden 4'' basový menič. Potrebný výkon im dodáva zosilňovač 2 x 30 W a zvlášť pre woofer ďalších 36 W, všetko Class D. Batéria s kapacitou 2 600 mAh má vydržať 16 hodín prehrávania hudby. Reproduktor je odolný voči prachu a postriekaniu vodou.

Bose SoundLink Revolve

SoundLink Revolve je zaujímavý reproduktor, ktorý zúročuje skúsenosti výrobcu s 360° reprodukciou a nadväzuje na úspech obľúbeného Bose SoundLink Mini. Kužeľovitý dizajn pripomína kanvičku, konštrukčne ide o pevné telo vyrobené z hliníka. Horný panel je pogumovaný, nájdeme na ňom šesť ovládacích tlačidiel, ktorými vyberáme zdroj zvuku či jeho hlasitosť.

Podstatný je však zvuk. Za ten sa tento model nemá dôvod hanbiť. Ponúka ho kryštálovo čistý, nechýba ani basová zložka. Sprostredkováva ho jeden reproduktor namierený dohora, špeciálne navrhnuté zvukovody, ktorým sekundujú dva pasívne žiariče. Vstavaná batéria vydrží 12 hodín prehrávania hudby. Reproduktor SoundLink Revolve má certifikát IPX4 a podporuje hlasové príkazy cez Siri a Google Now.

JBL Xtreme 2

Ako napovedá názov, ide o pomerne veľký reproduktor. Nadväzuje na svojho predchodcu, prekonal ho hmotnosťou (2,4 kg) aj rozmermi (136 x 288 x 132 mm). Výškové reproduktory majú 20 mm, woofre až 70 mm. JBL Xtreme 2 má hudobný výkon 2 x 20 W RMS v AC móde (t. j. počas pripojenia k elektrickej sieti).

Takýto kus techniky už dokáže dobre ozvučiť aj exteriér a preto ho výrobca vybavil plnou odolnosťou voči vode - IPX7. Pohodlné prenášanie zabezpečí popruh s prispôsobiteľnou dĺžkou. Batéria má kapacitu 10 000 mAh s udávaným časom prehrávania do 15 hodín. Podrobnú recenziu si môžete prečítať v článku JBL Xtreme 2 - vyššia odolnosť, mohutnejší zvuk.

Lamax Solitaire1

Bezdrôtový reproduktor LAMAX Solitaire1 je v celokovovom hliníkovom vyhotovení. O zvuk sa starajú dva

širokopásmové reproduktory, ktoré dopĺňa pasívny basový woofer. Výkon reproduktora je 20 W, batéria má kapacitu 6 000 mAh a umožní počúvanie hudby až 12 hodín.

Pomerne nízka hmotnosť zariadenia (720 g) umožňuje ľahké prenášanie. Okrem bezdrôtového pripojenia cez Bluetooth je možné pripojiť sa k zariadeniu aj cez audio kábel s 3,5 mm konektorom. Zariadenie má tiež funkciu automatického vypnutia po desiatich minútach nečinnosti bez spárovania.

Marshall Kilburn II

Prenosný stereofónny reproduktor od svetoznámej značky Marshall ponúka celkový výkon až 36 W (2 x 8 + 20 W). Masívne zariadenie s hmotnosťou 2,5 kg a rozmermi 243 x 162 x 140 mm dokáže podať čisté vysoké tóny podobne ako parádne hĺbky s celkovou citlivosťou až 100,4 dB.

Zariadenie má Bluetooth 5.0 s podporou aptX. V prípade potreby sa dá k Marshall Kilburn II pripojiť aj cez 3,5 mm audio Jack. Vstavaná batéria sa postará o 20-hodinovú výdrž, reproduktor má certifikát IPX2, čo znamená, že je odolný voči padajúcej vode v 15-stupňovom uhle.

Sony SRC-XB41

Bluetooth reproduktor Sony SRC-XB4+ s hmotnosťou 1,4 kg a rozmermi 291 x 104 x 105 mm kúpite vo viacerých farbách. Duálny reproduktor má priemer 58 mm, za kvalitnou reprodukciou sa skrýva kužeľovitá konštrukcia so sľudovou membránou. O bezdrôtové fungovanie sa postará Bluetooth 4.2 a funkcia NFC, nechýba na 3,5 mm jack. Pomocou funkcie Wireless Party Chaine môžete dokonca prepojiť až 100 bezdrôtových reproduktorov a zosynchronizovať tak hudbu aj osvetlenie.

Na poriadnej party príde vhod nielen štýlový svetelný pás lemujúci okraje reproduktora, ale aj blikajúce svetlá, tzv. farebná hudba. Reproduktor vydrží hrať na jedno nabitie až 24 hodín. Vysokú odolnosť voči vode, prachu a pádu zaručuje certifikát IP67.

Ultimate Ears Boom 3

Ďalšia populárna značka Ultimate Ears je obľúbená hlavne u mladých ľudí. Novým prvkom na reproduktore je tlačidlo Magic Button, ktoré slúži na spustenie, pozastavenie a preskakovanie skladieb. Aj tento model ponúka 360° zvuk, keďže membrána pokrýva celý objem reproduktoru. Reproduktor sa nabíja cez USB port umiestnený na bočnej strane.

Nabíjať sa však dá aj cez nabíjaciu stanicu Ultimate Ears POWER UP. Bezdrôtové spojenie zabezpečuje Bluetooth, nechýba ani NFC pre ľahšie spárovanie so zariadením. Li-ionová batéria zaručí 15-hodinovú prevádzku, certifikát IP67 sa postará o plnú odolnosť voči vode.

Xiaomi Mi Bluetooth Speaker

Kompaktný reproduktor Xiaomi Mi Speaker je ako stvorený na nosenie so sebou. Bez väčších problémov sa totiž schová aj do vrecka na ruksaku. V jeho malom tele sa ukrýva dvojica stereo reproduktorov s podporou 2.0 kanálového zvuku. Reproduktor je vybavený čipom Avnera AV3102, ktorý sa stará o kvalitný a vyvážený výstup.

Tlačidlami na pravej strane môžete ovládať prehrávanie, hlasitosť a posúvať skladby. Vstavaná batéria má 1 500 mAh a zabezpečí prehrávanie hudby počas 8 hodín. Okrem spárovania cez Bluetooth 4.0 je možnosť pripojiť sa k zariadeniu cez kábel pomocou 3,5 mm jacku. Nechýba ani slot na microSD kartu, z ktorej sa dá púšťať hudba.

Hlasovať za svojho favorita môžete na stránke www.mobilroka.sk. Každý, kto sa do hlasovania zapojí bude zaradený do súťaže až o 12 skvelých cien.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu