Galaxy S10 má dostať kryptopeňaženku a reverzné bezdrôtové nabíjanie

Uniknuté zábery ukazujú funkciu Samsung Blockchain KeyStore, ktorá uchováva kryptomeny ako peňaženka. Okrem toho sa hovorí aj o reverznom bezdrôtovom nabíjaní, pomocou ktorého budete môcť aj bez káblov poslať energiu do iného zariadenia.

Do predstavenia nového top modelu Galaxy S10 zostáva necelý mesiac. Na internete sa už tradične objavuje množstvo únikov a zatiaľ nepotvrdených informácií. Podľa najnovších, má nový Samsung po vzore HTC Exodus 1 fungovať aj ako peňaženka na kryptomeny.

Na priložených obrázkoch výrobca opisuje funkciu ako bezpečnú. Mala by umožniť vytvorenie novej, prípadne import už existujúcej peňaženky. V prípade podporovanej meny sa spomína Ethereum.

Ďalší únik hovorí o reverznom bezdrôtovom nabíjaní. To znamená, že pomocou nového Galaxy S10 by ste mohli nabíjať aj iný telefón, samozrejme s podporou rovnakého bezdrôtového štandardu. Rovnakú funkciu priniesol aj Huawei so svojim modelom Mate 20 Pro, ktorý pracuje s technológiou Qi.

Je takmer isté, že v novinke pobeží Android 9 Pie s grafickou nadstavbou One UI a výkonný čipset Exynos 9 Series 9820, teda aspoň v jednej z verzií.

Nepotvrdené informácie hovoria o troch či štyroch modeloch, kde sa spomína aj Lite verzia s označením E. Na zadnej strane sa očakáva trojitý fotoaparát, doplnený pri najvyššom modeli o prednú duálnu kameru v malom výreze.

Pamäť RAM by mala narásť podľa veľkosti úložiska až na 8 GB. Odvážne špekulácie hovoria pri najdrahšej verzii Galaxy S10+ o podpore 5G sietí, až 12 GB RAM a vnútornej 1 TB pamäti. Úniky spomínajú aj čítačku odtlačkov priamo v displeji, väčšiu batériu a cenovku, ktorá by sa mala pohybovať na úrovni od 779 do 1 599 eur.

Všetko sú to zatiaľ len dohady. Oficiálne informácie sa dozvieme 20. februára na evente v San Franciscu, kde nebude chýbať zástupca našej redakcie. Môžete sa tak tešiť na prvé dojmy.

Zdroj: gsmarena.com

Diskusia k článku:

Matej 24.01.2019 - 13:06

https://www.mojandroid.sk/wp-content/uploads/2019/01/galaxy-s10.jpg ach, uplne mi uchadza zmysel displeja natiahnuteho do stran, ked je vidno ze oblast vrchnej listy je asi 2x tak siroka, ako bola na klasickom displeji, plus je tam ta ohavna diera na fotak, cize aj tak tam ziadny obsah zobrazeny nebude. Strasne tapanie tieto novodobe trendy, snazit sa vynajst koleso znova a znova, len aby sa udrzala predajnost. Uvidime ake budu technologicke novinky (hlavne ma zaujima ta bateria, ci teda ma byt grafenova alebo nie), ale dizajn je dost onicom.

jarpo24.01.2019 - 13:19 Trvalý odkaz

Maxim: Konecne citam, ze nie som jediny, kto na toto upozornuje! Je to presne tak, vidno to aj na nedavno predstavenom Honore View 20. Totalna zhovadililost ta diera v displeji, len ukazat akoze viac a pritom realny prinos este horsi ako s vyrezom...

Nightmare24.01.2019 - 15:56 Trvalý odkaz

Samsung vie vzdy prekvapit takze uvidime...

Tomas24.01.2019 - 17:02 Trvalý odkaz

Stale lepsie ako notch, kvoli ktoremu sa do hornej listy nezmestia ikony upozorneni alebo % nabitia baterie alebo ako prazdna plocha (ramik). Ale ludia sa budu stazovat vzdy a na vsetko.
Ospevovany P20 pro ma notch taky siroky, ze sa vedla nezmesti prakticky nic a nikto nepovie ani slovo.

Celá diskusia 9 príspevkov