Poradňa: Ponúka Samsung Galaxy A7 (2018) hlasové ovládanie fotoaparátu?

Marika sa pýta: "Zdravím, potrebujem radu. Objednala som si Samsung A7 2018 a chcem sa vás spýtať, či má hlasové ovládanie fotoaparátu. Mám A5 (2017) a na tomto to je."

Fony.sk na Facebooku majú takmer 10-tisíc fanúšikov, ktorých sme nikdy aktívne nezbierali, ani ich nelákali na nejaké súťaže. Preto vieme, že ide o ľudí, ktorých telefóny bavia rovnako, ako nás. A ktorých sa v prípade núdze môžeme vždy čokoľvek opýtať. Preto sme sa s vami poradili aj v tomto prípade.

Za víťaza jednoznačne vyhlasujeme Andreja Goliaša s vtipnou odpoveďou: "Opýtaj sa ho". Andrej získal viac páčikov než samotný status, klobúk dolu. Ale ešte zaujímavejšie bol neskorší vývoj vecných reakcií.

Mnohí totiž hľadali na nesprávnom mieste: "Pozerám to, má ho moja manželka a v nastaveniach Metódy snímania vidím iba dve možnosti: ťuknutím na obrazovku alebo ukázaním dlane."

Ako sa potom ukázalo, netreba hľadať v metódach snímania, ale vo všeobecných nastaveniach fotoaparátu - kde nájdete aj Hlasové ovládanie:

"Vyslovením príkazu Smile, Cheese, Capture alebo Shot môžete snímať fotografie a vyslovením príkazu Record Video môžete nahrávať videá."

Za pomoc ďakujeme všetkým, najviac však Petrovi Čapkovičovi, Martinovi Kokuľovi a ďalším, ktorí poskytli aj snímky obrazovky ako dôkaz.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu