Hľadáme Výhodný mobil roka 2018

V kategórii Výhodný mobil uplynulého roka sa o vašu priazeň uchádza osem modelov. Všetky ponúkajú výborný pomer cena/ výkon. Väčšine nechýba duálny fotoaparát, samozrejmosťou je Full HD rozlíšenie displeja a 4 GB RAM.

Aby ste si vedeli lepšie vybrať svojho favorita v každej kategórii, postupne vám všetky nominované zariadenia v jednotlivých kategóriách predstavíme. Pokiaľ sa zapojíte do hlasovania na stránke www.mobilroka.sk, môžete vyhrať skvelé ceny.

Anketu Mobil roka powered by O2, v ktorej hľadáme nielen najlepšie telefóny, ale aj príslušenstvo v podobe Bluetooth slúchadiel, reproduktorov, inteligentných hodiniek a gadgetov, odštartujeme kategóriou Výhodný mobil.

Aj výhodný mobil roka sa oplatí chrániť. Sú v ňom fotografie, správy a najmä množstvo iných informácií o vás. Pri online nákupoch či platbách vás ochráni overená antivírusová a anti-phisingová ochrana. Vďaka funkcii anti-theft sa dá lokalizovať stratený alebo ukradnutý telefón, ktorý budete môcť na diaľku zamknúť a dokonca aj celý kompletne vymazať. Stiahnite si ESET Mobile Security aj do vášho smartfónu.

Hlasovať za svojho favorita môžete na stránke www.mobilroka.sk. A nezabudnite, že každý hlasujúci bude zaradený do žrebovania o skvelé ceny.

Honor Play

Obľúbený smartfón ponúka rýchly procesor a veľký 6,3-palcový displej, ktorý oceníte pri prezeraní multimediálneho obsahu aj hraní hier. Výkon zabezpečí procesor Kirin 970 a 4 GB RAM, poteší 64 GB úložisko. Duálny fotoaparát tvorí 16 Mpix a 2 Mpix snímač, ktorý v portrétovom režime umožní rozostrenie pozadia. Spoľahnúť sa môžete na 3750 mAh batériu.

Huawei P20 Lite

Smartfón s elegantným dizajnom a 5,84'' natiahnutým displejom s malým výrezom zaujme veľmi slušnou výbavou a dostupnou cenovkou. Procesor Kirin 659 výkonom neohúri, na bežné používanie však bude stačiť. Štandardom je 4 GB operačná pamäť RAM, nechýba nový USB-C konektor ani tradičný 3,5 mm audio jack. , 3000 mAh batéria robí z P20 Lite jednodňový telefón. Duálnym fotoaparátom zhotovíte aj snímky s rozostreným pozadím.

LG Q7

Vode, prachu i nárazom odolný android dostal 5,5'' Full HD+ displej s pomerom strán 18:9, 3000 mAh batériu s rýchlym nabíjaním a hudobných fanúšikov zaujme zvukom s certifikovanou technológiou DTS:X 3D Surround. Narozdiel od väčšine konkurencie v tejto kategórii ponúka iba 3 GB RAM, 32 GB úložisko a zadný 13 Mpix fotoaparát bez pomocného snímača. Nechýba mu však podpora umelej inteligencie a množstvo zaujímavých režimov.

Motorola One

Cenovo dostupný model sa pýši kvalitne spracovanou konštrukciou, nechýba mu NFC a dokonca ani rýchle nabíjanie cez USB-C. Výrobca nešpekuloval a ponechal audio konektor. Procesor Snapdragon 625 je doplnený 4 GB RAM a 64 GB úložiskom. Na svoje si prídu zástanci čistého Androidu, Motorola One je navyše zaradená do programu Android One, takže sa môžete spoľahnúť na skoré a pravidelné aktualizácie. Potešia známe Moto funkcie aj duálny fotoaparát.

Nokia 6.1 (2018)

Minuloročná Nokia dostala hliníkové telo s brúsenými hranami a 5,5'' displej s pomerom strán 18:9. Nájdeme tu procesor Snapdragon 630, rýchle nabíjanie 3000 mAh batérie a nechýba zvuková technológia OZO Audio, ktorú využijete pri nakrúcaní videa. Hlavný 16 Mpx fotoaparát so slušnými výslednými fotografiami sa pýši optikou Carl Zeiss.

Samsung Galaxy A6

Nudný dizajn vyváži dobre spracovaná konštrukcia, 5,6'' natiahnutý Super AMOLED displej a kvalitná predná i zadná 16 Mpix kamera. Výrobca použil čispet vlastnej výroby Exynos 7870, až 4 GB operačnú pamäť RAM a fanúšikov Samsungu poteší známa nadstavba s doplnkovými funkciami. Batériu s 3000 mAh kapacitou nabijete len cez starý microUSB koenktor.

Sony Xperia XA2 Plus

Šesťpalcový model s natiahnutým Full HD+ displejom a hmotnosti vyše 200 gramov nie je žiadny drobček. Fotoaparátom s 23 Mpx rozlíšením nasnímate aj 4K video. Procesor Snapdragon poskytne solídny základ, vyberať môžete z dvoch pamäťových kombinácií vo verzii 3 GB RAM a 32 GB úložisko alebo 4 GB RAM kombinovanej so 64 GB pamäťou. Priaznivci hudby ocenia Bluetooth 5.0 s aptX HD kodekom.

Xiaomi Mi A2

Smartfón je zaradený do programu Android One, takže tu nenájdeme známu nadstavbu MIUI, ale čistý Android. Displejd so 6'' uhlopriečkou dostal pomer strán 18:9 a Full HD+ rozlíšenie. Zaujme duálnym fotoaparátom s 12 Mpix a 20 Mpx snímačom. Vo výbave nájdeme Snapdragon 660, 4 GB RAM a 64 GB úložisko. Treba upozorniť na absenciu NFC.

Hlasovať za svojho favorita môžete na stránke www.mobilroka.sk. Každý, kto sa do hlasovania zapojí bude zaradený do súťaže až o 12 atraktívnych cien.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu