Takto fotí Huawei Nova 3

Nasledujúce snímky vytvorené fotoaparátom smartfónu Huawei Nova 3 s vyčisteným objektívom a snahou o čo najstabilnejšiu pozíciu fotografa sme vybrali z našich najlepších záberov. V každej situácii sa snažíme vytvárať aspoň dve snímky, rozumne využívať HDR, výnimočne aj upravovať expozíciu. Po vytvorení už do snímok nijako nezasahujeme.

Zadný fotoaparát (26 mm ekv.):

24 Mpix (4:3) / 16 Mpix (4:3) / 10 Mpix (19:9), AF, clona f/1.8, video FHD 60 fps / 4K 30 fps

pomocný zadný fotoaparát:

24 Mpix, čiernobiely

Predný fotoaparát:

24 Mpix (4:3) / 15 Mpix (19:9), FF, clona f/2.0, HDR Pro Full HD video

pomocný predný fotoaparát:

2 Mpix (na rozostrovanie pozadia)

Ďalšie parametre nájdete v článku Základné info: Huawei Nova 3.

Krátky komentár:

Rýchle spustenie dvojitým stlačením hlasitosti nadol je už štandardom Huaweiu. V nastaveniach fotoaparátu však radšej zmeňte túto funkciu na "iba otvoriť fotoaparát". Prostredie fotoaparátu už dobre poznáme. Prekáža mi tu len opičenie sa po iOS - teda prepínanie režimov ako na iPhone. Ak chcem napríklad spustiť HDR či panorámu, musím sa preklikať až na ponuku Viac. Kedysi boli všetky foto / video režimy pokope pod jedným tlačidlom a následne ste si vybrali, čo ste potrebovali.

Nechýba tu záznam 4K videa ani Full HD 60 fps, páčiť sa vám bude aj 16x spomalené video (480 fps) či režim Pro, ktorý povoľuje až 30-sekundovú uzávierku. Na svoje si tak príde naozaj každý. Niekoho tiež poteší funkcia AI, ktorá rozpoznáva scény a podľa toho prispôsobuje nastavenia fotoaparátu. Ja ju pre nespoľahlivosť radšej vypínam. Tlačidlo priblíženia 1x / 2x nemá opodstatnenie, žiaden približujúci fotoaparát tu totiž nemáme a ide len digitálny výrez. Určite však vyskúšajte čiernobiely režim (Jednofarebne), ktorý nájdete v ponuke Viac.

Fotoaparát neponúka orez záberov na 16:9, ale len na 19:9, ktorý som nakoniec využíval najčastejšie. Nemám totiž rád zábery s pomerom 4:3; pre tie vidím význam len vo vertikálnych snímkach. A našťastie orez na 19:9 znamená pokles na 10 Mpix, čo je ešte celkom slušné. Taký Huawei P20 Pro či Mate 20 Pro takto oreže 40 Mpix na smiešnych 6 Mpix.

Pokiaľ nepoužijete umelé rozostrenie pozadia (režimy Clona a Portrét), tešiť sa budete aj z primeranej veľkosti 10 Mpix záberov s pomerom 19:9. Tie zaberajú z pamäte väčinou len 2 - 3 MB. Po rozostrení pozadia je to zvyčajne dvojnásobok.

Ak však zohľadním cenovku Novy 3 pod 400 eur, je to veľmi slušný fotomobil. Večer však už oproti drahšej konkurencii pochopiteľne nestíha. Stopercentné nie je ani zaostrovanie a orientácia snímky. Testovacia vzorka často otáčala krajinky na výšku - akoby mala pokazený gyroskop.

GALÉRIA FOTOGRAFIÍ

Všetky fotografie v článku sú v plnej kvalite, preto môže pri pomalom internetovom pripojení chvíľu trvať ich načítanie. Otvorenie obrázkov kliknutím / dotykom prináša len pohodlie listovania medzi jednotlivými zábermi (klikom myši alebo dotykom obrazovky otvoríte ten istý súbor). Ak máte v ruke smartfón či tablet, detaily si pozriete aj klasickým priblížením snímky dvomi prstami. Pravým tlačidlom myši alebo podržaním prsta na obrázku môžete slobodne snímky uložiť do vášho zariadenia, skúmať detaily a analyzovať EXIF.

GALÉRIA VIDEÍ

Diskusia k článku:

Nightmare 03.01.2019 - 17:53

mozem sa spytat preco nie je tu aspon zakladne info na Huawei Nova 3i?

Lenka Ivančíková03.01.2019 - 23:22 Trvalý odkaz

Pretoze povodne nebol urceny pre nas trh a ked ho Huawei potichu zacal u nas predavat,nevedela som o tom. :)

Knoxville03.01.2019 - 23:44 Trvalý odkaz

Tak šup,šup pracuj na článku...

Nightmare04.01.2019 - 00:03 Trvalý odkaz

ja len tak ze nie je tu nic o nom...na heureke som zbadal aj Huawei P Smart Plus napriklad...tiez nejaky derivat 2018 asi aj ked myslel som ze to je ten P Smart 2019 ale nie je je to zas iny model

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease04.01.2019 - 09:13 Trvalý odkaz

P Smart+ a Nova 3i je to isté.
A nemusí sa písať o každom Huawei prde.
Bolo by tu hoodne zamorené :D

Celá diskusia 7 príspevkov