Dilema: Xiaomi Mi 8 vs. OnePlus 6T

Dva smartfóny s rovnakým procesorom sa líšia veľkosťou displejov aj batérií. Naším favoritom je novší OnePlus 6T.

Ak si ani vy neviete dať rady pri výbere nového mobilu a máte dvoch favoritov, nezdráhajte sa nám napísať. Kontaktovať nás môžete e-mailom na redakcia@fony.sk, do predmetu správy napíšte "Dilema". Z redakčnej pošty každý týždeň vyberieme najzaujímavejšiu otázku, ktorej sa budeme venovať formou takéhoto článku.

Dnes sme vybrali správu od Martina: "Zdravím, hľadám telefón a špekulujem medzi Xiaomi Mi 8 (8 GB RAM / 128 GB) alebo OnePlus 6T, no stále sa nedokážem rozhodnúť. Ide samozrejme aj o cenu. Pozerám vaše články a tam odporúčate objednávať z oficiálnych stránok OnePlus.com. V tomto prípade mám plnú záruku aj na Slovensku?"

Xiaomi Mi 8 je čínskym pokusom o konkurenta pre najvybavenejšie vlajkové lode. Má preto zatiaľ prakticky stále najvýkonnejší procesor od Qualcommu Snapdragon 845, no OnePlus 6T poháňa rovnaký čipset.

Výhodou 6T tak bude väčší 6,4-palcový Optic AMOLED displej chránený odolným sklom Gorilla Glass. Na rozdiel od Xiaomi vývojári vyriešili výrez okolo prednej kamery o poznanie krajšie. Oveľa menej tiež zasahuje do priestoru pre notifikácie.

OnePlus 6T svojho konkurenta porazí aj vyššou kapacitou batérie. Až 3700 mAh akumulátor sa s dodávaným červeným káblom a špeciálnym adaptérom dokáže naplno nabiť už za približne 75 minút. Menšia 3400 mAh batéria v Xiaomi Mi 8 síce rýchle nabíjanie podporuje tak isto, bude jej to ale určite trvať dlhšie.

Výhodou Mi 8 bude aspoň cena. Základnú verziu so 64 GB úložiskom a až 6 GB operačnou pamäťou kúpite v obchode mi-store.sk už za 459 eur. Najlacnejšie OnePlus 6T s rovnakoštartuje na 549 eurách, hoci k 6 GB RAM pridá rovno dvojnásobné 128 GB úložisko.

Martin spomína, že netrochárči a zvažuje rovno 8 GB RAM a 128-gigabajtovú Mi 8-čku s transparentným zadným krytom. Tá už ponúkne čítačku odtlačkov prstov integrovanú do displeja rovnako ako OnePlus, no jej batéria sa scvrkla na trochu nepríjemných 3000 mAh. Stojí 649 eur.

Tento rozpočet môžeme preniesť aj na stránky OnePlus.com a vidíme, že zaň s dvadsaťeurovou rezervou opäť objednáme dvojnásobne veľké 256-gigabajtové úložisko v 6T.

Xiaomi Mi 8 síce skúša experimentovať s teleobjektívom pred sekundárnym 12-megapixelovým čipom duálneho zadného fotoaparátu, ale v tomto prípade by sme radšej dali prednosť 16 + 20 Mpix snímačom s rovnakým ohniskom v OnePlus 6T.

V tomto prípade je teda lepšou voľbou novší OnePlus 6T. Ako dokazujú skúsenosti našich čitateľov, s uplatnením 2-ročnej záruky by nemal byť žiadny problém. Web výrobcu dokonca reklamačné podmienky uvádza v slovenčine. Recenziu Xiaomi Mi 8 hľadajte pod názvom Xiaomi Mi 8 - prvá liga, tras sa, ukážkové fotografie zas v článku Takto fotí Xiaomi Mi 8.

OnePlus 6T sme zatiaľ netestovali, text nazvaný OnePlus 6 - výkon má prednosť ale ukrýva podrobné dojmy kolegu Tomáša z jeho predchodcu.

Všetky podobné články nájdete po kliknutí na tento odkaz.

Diskusia k článku:

sysell 30.12.2018 - 12:31

Kup si one plus6 bez t a mas usetrene

Kubo10203030.12.2018 - 14:07 Trvalý odkaz

Mal som Mi8, teraz mám OP6T. Krajší displej má jednoznačne OP ale tá čítačka sa mi úplne až tak nepozdáva. Dosť často musím prst prikladať viac krát. S rýchlosťou (ak priložím prst do správnej polohy) čítačky ako takej nemám problém, hoci s Mi8 (klasická, nie PRO) sa to porovnať nedá. Ak plánuješ brať jeden z daných dvoch telefónov s dvojročnou zárukou, tak by som bral z OnePlus.net. Ich servis a starostlivosť sa nedá porovnať s našimi SK predajcami (žiaľ)

marek123430.12.2018 - 15:00 Trvalý odkaz

Oba telefóny sú podľa mňa to najlepšie na trhu, čo momentálne môžeš za pomer/výkon cena dostať. Mi8 aj Mi8 Lite mám a sú to špičkové telefóny, až na ten škaredý notch sa im (MI8) nedá nič vytknúť, skúsil by som však isť do OP6T pre krajší displej a slzičkový notch. Nech si kúpiš čokoľvek z výberu, tak nespravíš krok vedľa. Dostaneš za svoje peniaze brutálne muziky.

marek123430.12.2018 - 15:04 Trvalý odkaz

Ešte dal by som na zváženie Huawei P20 Pro, Huawei P20 podľa budgetu, ktorý máš. Xiaomi, HUAWEI budú predstavovať technologickú budúcnosť a verím aj v zachovanie pomeru výkonu/ceny (veľa muziky za rozumný peniaz)

jardo.suster@g…30.12.2018 - 15:38 Trvalý odkaz

Na mall je teraz za 549€ Asus zenfone 5Z 8+256GB.

Celá diskusia 15 príspevkov