HTC chystá nový začiatok a návrat na výslnie v roku 2019

Pre spoločnosť má byť kľúčová prvá polovica roka 2019, kedy prídu nové modely strednej a najvyššej triedy. Tržby totiž stále klesajú.

HTC sa naďalej príliš nedarí. V treťom kvartáli roka 2018 spoločnosť vykázala stratu viac než 2,6 miliardy taiwanských dolárov (74 milióna eur) a server Androidauthority.com pripomína, že naposledy takto málo peňazí z predaja smartfónov do účtovníctva firmy tieklo ešte v roku 2003. Teda v čase, kedy sa HTC venovalo najmä výrobe PDA komunikátorov a o operačnom systéme Android sme nikdy predtým nepočuli.

Stále teda nie je jasné, či výrobca v biznise so smartfónmi zostane. V článku Google dokončil obchod a vo svojom tíme privítal inžinierov z HTC sme vás takmer pred rokom informovali, že budovy HTC opustilo aj množstvo vývojárov, výmenou za ďalšiu finančnú injekciu pre stratovú spoločnosť.

Prezident HTC Darren Chen tvrdí, že prvá polovica roka 2019 by mala priniesť reštart. Teda zvýšenie ziskov a navýšenie percentuálneho podielu v koláči predaných smartfónov za Samsungom, Huaweiom, Apple a Xiaomi (opäť dáta z Q3/2018).

Firma by sa mala zamerať na mid-end a high-end zariadenia. HTC tento mesiac predstavilo dobre vybavený smartfón Exodus 1, ktorý ale láka hlavne na interáciu offline peňaženky pre uchovávanie kryptomien. Zatiaľ ho dokonca bolo možné kúpiť iba za Bitcoin, Ethereum alebo Litecoin, ktorých hodnota sa mimochodom od decembra 2017 hýbe rovnakým smerom, ako tržby HTC. Podľa niektorých analytikov išlo len o kryptobublinu, ktorá už spľasla.

V novembri sa začal predávať už skôr predstavený HTC U12 life a ďalšieho prírastku z rodiny U12+ by sme sa mali dočkať krátko po začiatku roka.

Zatiaľ teda stále čakáme, či sa HTC pozbiera, alebo nie.

Zdroj: Androidauthority.com

Diskusia k článku:

sysell 19.12.2018 - 16:04

Su mrtvy a neschopni. Nenormalne ceny o hovne telefony,

marek123419.12.2018 - 18:09 Trvalý odkaz

sysell bohužiaľ máš pravdu, preto sú tam, kde sú... v řiti.:-) Si stále myslia, že sú Apple alebo Samsung...

Celá diskusia 2 príspevky