Fast Pair príde na ďalšie modely Bluetooth slúchadiel

Fast Pair urýchľuje a zjednodušuje proces spárovania Bluetooth slúchadiel s androidom. Googlu pracuje na sprístupnení funkcie pre ďalšie modely.

Čoraz viac nových smartfónov, ale aj tabletov, prichádza na trh bez tradičného 3,5 mm audio konektora. Výrobcovia spoliehajú na použitie bezdrôtových slúchadiel.

Minulý rok v októbri uviedol Google funkciu Fast Pair pre rýchle párovanie pomocou Bluetooth.

K dispozícii bola len pre vybrané modely slúchadiel a zariadenia s Androidom 6.0 a novším. Teraz chce Google funkciu sprístupniť pre ďalšie slúchadlá a zároveň službu zjednodušuje priradením k rovnakému Googlu účtu.

Fast Pair využíva BLE (Bluetooth Low Energy) a podobá sa na rýchle pripojenie slúchadiel AirPods od Applu k iPhonu alebo iPadu. Stačí položiť v blízkosti smartfónu kompatibilné slúchadlá a potvrdiť notifikáciu, ktorá sa zobrazí na displeji.

Notifikácia obsahuje nielen názov, ale aj obrázok párovaných slúchadiel. Máte tak istotu, že sa pripájate k správnemu produktu. V zariadení musí byť povolená lokalizácia a zapnutý režim párovania.

Google aktuálne spolupracuje na podpore Fast Pair s desiatkami výrobcov, a tak sa v najbližších mesiacoch dostanú na trh ďalšie produkty s touto funkciou. V roku 2019 pribudne aj podpora pre Chromebooky.

Zdroj: android-developers.googleblog.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu