Huawei chystá prekvapenie. Bude predná kamera súčasťou obrazovky?

Predný fotoaparát možno bude priamo v displeji. Huawei už naznačil príchod prvého zariadenia a prekvapenie odhalí v decembri.

Trend natiahnutých displejov na maximum si od výrobcov vyžiadal kreativitu. Niektorí umiestnili potrebné senzory a prednú kameru do väčšieho či menšieho výrezu v hornej časti obrazovky, videli sme pokusy s presunutím selfie fotoaparátu dole a zopár firiem išlo cestou vysúvacej konštrukcie.

Huawei a Samsung si vybrali aj ďalšiu možnosť: dieru v displeji. Kórejský výrobca sa doteraz výrezom rôznych tvarov úspešne bránil, no podľa zatiaľ neoverených informácií pripravuje model Samsung Galaxy A8s, ktorý má dostať Infinity-O displej s vykrojením pre prednú kameru. Jeho podobu načrtol na nedávnej vývojárske konferencii SDC.

Prvým kto príde s týmto riešením, však možno bude Huawei. Na sociálnej sieti Weibo už láka na decembrové prekvapenie. Na upútavke vidno smartfón, kde z hornej časti displeja vychádza lúč. Môže znázorňovať dieru, v ktorej bude umiestnená predná kamera.

Internetom koluje fotografia muža z metra s neznámym zariadením v ruke. V hornej časti displeja vidno otvor, ktorý sa nápadne podobá na selfie kameru. Telefónu v robustnom obale nechýba 3,5 mm jack. Údajne má ísť o Huawei Nova 4.

Koniec špekuláciám prinesie až oficiálne odhalenie novinky. Presný dátum zatiaľ nepoznáme.

Zdroj: weibo.com, gizchina.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu