Doogee S90: prvý odolný smartfón s prídavnými modulmi

Čínsky výrobca už čoskoro uvedie na trh odolný android, ktorý zvládne nielen náročné podmienky a nešetrné zaobchádzanie, ale vďaka rôznym modulom rozšírite jeho funkcie napríklad o nočné videnie, vysielačku či gamepad.

Napriek tomu, pred rokom značka Doogee vstúpila na slovenský trh, veľa o nej nepočuť. Uviedla sa cenovo dostupným androidom Doogee Mix a aktuálne v obchodoch nájdete širokú ponuku rôznych modelov. Nechýba tu ani séria označená písmenom S, ktorá zahŕňa odolné telefóny.

twitter.com/evleaks

Najnovší prírastok sa bude volať Dogge S90 a ako prvý odolný smartfón na svete ponúkne prídavné moduly. Podobne ako Moto mods od Motoroly ich stačí pomocou magnetických pinov pricvaknúť k zadnej stene telefónu.

Narozdiel od elegantného radu Moto Z, ktorý ponúka len zvýšenú odolnosť voči ošplechnutiu vodou, rad Doogee S spĺňa certifikáciu IP68 aj vojenský štandard MIL-STD-810G. O tom, že by mal telefón prežiť aj nešetrné zaobchádzanie, svedčí jeho robustná konštrukcia so skosenými hranami a zakrytými konektormi.

Výrobca chce v Doogee S90 ponúknuť nielen bežný vode, prachu a pádom odolný smartfón, ale aj doplnkové funkcie, ktoré dodajú prídavné moduly. K dispozícii bude externá 5000 mAh batéria, nočné videnie, gamepad a vysielačka.

Medzi kľúčové špecifikácie pripravovanej novinky S90 má patriť čipset Helio P60, 6 GB operačná pamäť RAM, 128 GB úložisko, 5000 mAh batéria a dvojica snímačov so 16 Mpix a 8 Mpis rozlíšením.

Smartfón s vysielačkou už výrobca ponúka. Doogee S80 má v hornej stene krytý otvor, do ktorého sa pripevní externá anténa. Zaujímavosťou smartfónu je integrovaná 10800 mAh batéria, ktorú nabijete aj bezdrôtovo.

Zdroj: twitter.com/evleaks, doogee.cc

Diskusia k článku:

Začať diskusiu