Instagram prinesie nové jednoduchšie a čistejšie rozhranie profilov

Sociálna sieť bude zmenu rozhrania zavádzať postupne. Používateľov čakajú nové ikony, reorganizované funkcie, zmeny tlačidiel a spôsobu navigácie medzi kartami. Cieľom je priniesť jednoduchšie a čistejšie zobrazovanie profilov.

Instagram patrí medzi najpopulárnejšie sociálne siete súčasnosti. Stále napreduje, čoho dôkazom sú nové funkcie a rôzne zmeny. Naposledy sme vás informovali o tom, že sa chystá pomocou novej metódy strojového učenia urobiť poriadok s falošnými profilmi.

Profilov sa však dotkne aj ďalšia zmena. Majú dostať nové používateľské rozhranie s jednoduchším a čistejším dizajnom.

Zmeny by sa mali používateľom zobrazovať postupne, v priebehu najbližších týždňov. Pribudnú nové ikony, pričom niektoré zo starých budú nahradené textom. Čakať môžete aj reorganizované funkcie, zmeny tlačidiel a spôsobu navigácie medzi kartami. Profilové fotky po novom prejdú na pravú stranu a počet sledovateľov už nebude hore. Nové umiestnenie je nenápadnejšie a nižšie. Oddelene budú v profiloch uvádzaní aj spoloční followeri.

Novinky sa počas testovacej fázy nemusia zobrazovať každému. Instagram s nimi bude experimentovať a veci meniť za pochodu, pričom bude dôležitá aj spätná väzba používateľov. Finálny variant predstaví až po dôkladnom testovaní.

Zdroj: Instagram

Diskusia k článku:

Medino 23.11.2018 - 01:20

Hlavne nech zjednoduhsia odhlasenie z instagramu, kedze v dnesnej verzii na to treba 6 krokov ! Alebo je to zamer...?

Tomas23.11.2018 - 07:54 Trvalý odkaz

Cistejsie a jednoduhsie bude urcite len horsie a neprehladnejsie, kedze IG patri pod FB a vieme, ako FB ide kazdou aktualizaciou jeden krok vpred a dva vzad...

Celá diskusia 2 príspevky