Avast Mobile Security pre iOS s novými funkciami

Bezpečnostná aplikácia známej firmy dokáže zašifrovať fotografie, upozorní na únik hesiel a rozpozná nebezpečné Wi-Fi siete.

Avast Mobile Security hľadajte v iTunes pod názvom Avast Security & Photo Vault. Aplikácia pomôže ochrániť vaše dáta uložené v iPhone alebo iPade vrátane vašej identity a súkromia počas prezerania web. Upozorní už aj na nezabezpečené Wi-Fi siete a slabé, ľahko prelomiteľné heslá.

Bezplatná verzia ponúka:

- Ochranu identity: dostanete upozornenie, pokiaľ boli odcudzené vaše prihlasovacie údaje, napríklad heslo k e-mailovému účtu aj službám, ktoré tento e-mail využívají pre prihlásenie. V prémiovej verzii môžete pridať viacero e-mailových účtov, v bezplatnej iba jeden.

- Wi-Fi test overí, či je Wi-Fi sieť bezpečná, a upozorní na prípadnú zraniteľnosť. Dokáže identifikovat problémy, napríklad hacknutý DNS server, ktorý presmerováva internetovú komunikáciu na falošné stránky. Zistí, či je Wi-Fi sieť dostatočne zabezpečená alebo má router slabé heslo.

- Foto trezor: zašifruje fotografie do virtuálneho trezoru. V bezplatnej verzii len 40 fotografií, v prémiovej neobmedzené množstvo. Prístup do úložiska je chránený PIN kódom, FaceID nebo TouchID.

V prémiovej verzi je navyše:

- Bezpečné prezeranie: virtuálna privátna sieť (VPN) ochrání vaše soukromie, takže nikto nebude môcť sledovať, čo na internete. VPN automaticky vyberie najrýchlejší a najbližší server, ktorý bude pre surfovanie najlepší.

Bezpečnostný softvér Avast Security & Photo Vault pre iOS si stiahnete z App Store. Slovenská lokalizácia chýba, využiť môžete českú. K dispozícii máte 14 dní testovania plnej verzie. Platená Pro verzia stojí 4,99 eur mesačne alebo 20,49 eur na rok. Predplatné môžete zrušiť najneskôr 24 hodín pred automatickým predĺžením. Jednu licenciu môžete používať na viacerých zariadeniach. Musíte byť ale v mobile alebo tablete prihlásení pod rovnakým Apple ID.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu